Brynäs IF

713163 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2090660

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Zzz: Emil Molin med flera har varit inne på att Peter Anderssons taktiska riktlinjer inte är särskilt komplicerade för elitspelare. Det tar säkert en tid att sätta, men det finns ingenting som talar för att det är ett komplicerat spelsystem som tar ovanligt lång tid att sätta. Däremot tror jag kulturändringen som PA implementerar kan göra att spelarna blir mentalt och fysiskt trötta på kort sikt, men belönas på lång sikt. För att upprätthålla tron och energinnivån är det förmodligen viktigt att få en del hyggliga resultat och konkreta förbättringar under resans gång.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Sen är ju inte säsongsinledningen någon katastrof heller, vi har startat bättre än på år och det är ju Nice 🤗🤗
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Så tror jag också, men kan man verkligen höja sin fysiska nivå under säsong? Att man kan vara bättre än sina motståndare på att hålla nivån kan jag förstå men just nu orkar laget inte spela det spel som tränaren står för.

Jag kan heller inte förstå att det på elitnivå kan skilja så mycket i fysiskstatus mellan två lag. Hur kan vårat lag ligga så långt efter fysiskt mot vad Malmö klarat under dom senaste säsongerna? Det är ju inte korpen..

Nu har vi överpresterat rent poängmässigt mot hur det sett ut dom matcher som spelats. Allt tack vare Ersson. Hade man bara tagit dom poäng som förtjänats eller kanske lite förre än så hade det troligen varit panik just nu med tanke på hur det ser ut spelmässigt vissa matcher.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Bra analys av läget tycker jag. Man ska även komma ihåg att PA uttryckligen påpekat att de lag som brukar ligga i topp år efter år, har kommit dit först efter flera års nötande med det hårda jobb och den inställning som han nu försöker införa även hos oss. Angående spelsystemet så ser jag ingen större skillnad mot det som Bulan försökte införa när han kom hit, jämfört med det PA nu vill införa tillsammans med spelarna.
Den pusselbit som jag anser fattas för att helheten så småningom ska funka är väl att det behövs skickligare spelare i dom lägre formationerna sas. Är väl först när vi lyckats med den biten som vi bör ha goda möjligheter att bli ett stabilt topp- eller mellanlag, typ som Luleå är idag.
Låst ämne