Brynäs IF

711122 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2091290

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Kan börja med att konstatera att vi har lite olika uppfattning i denna fråga men också en del åsikter som överensstämmer.
Helt kort om +/- så anser jag att Corsi för en fjärdelinaspelare är ungefär lika dålig statistik som +/- för en spelare i förstalinan speciellt om du spelar med 2 rookies. Som den kanske kunnigaste skribenten på detta forum så borde du första varför tycker jag.
Spelmässigt så tycker jag att Alcén som många andra spelare underpresterade stort förra året. Jag tycker dock att det sett bättre ut hittills i år och vid flera tillfällen så har fjärdelinan flyttat upp spelet och snurrat på bra i motståndarzonen. De har förvisso fastnat i egen zon flera gånger också men det har även alla de andra kedjorna gjort.

Det är klart att det vore att föredra att vi hade bättre spelare i en fjärdelina men det är inte det som är vårt största problem anser jag. Jag gillar också att vi ger egna produkter chansen (vilket jag vet att du också gillar) och kanske det på sikt innebär att vi kan få snurr på juniorverksamheten igen. Dessutom så finns det ju alltid en chans att yngre spelare tar steg under säsongen vilket brukar vara viktigt för oss om vi ska nå framgång.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Det som du argumenterar om, alltså hur spelet har sett ut och vart fjärdekedjan har lokaliserat spelet, är ju precis sånt som corsi talar om mycket bättre än +/-. Så där tycker jag att ditt resonemang fallerar.

Jag bedömer inte spelare bara utifrån den här säsongens prestation. Den tydliga trenden är att t.ex Alcén har riktigt dåliga underliggande stats oavsett omgivning och tränare. Då måste man väl ändå dra slutsatsen att han är den gemensamma nämaren och inte bara leta efter alla tänkbara orsaker till statsen förutom just det? Förstår att det är svårt att kritisera en så sympatisk och skön spelare som Alcén men hans individuella kvalitéer håller ju inte SHL-klass. De argument som oftast framförs kring varför han spelar är hans hjärta och passion, men det är som sagt inte hållbara argument på SHL-nivå. En spelare som Adam Pettersson är bättre än honom på precis allt.

Det jag menar med fjärdekedjan och corsi är att corsi naturligtvis inte säger allt, men man kan inte bara vifta bort om en hel kedja har sämst corsi av alla ordinarie spelarna i hela ligan. Jag upprepar, i hela ligan, och inte bara i Brynäs. När jag kollar på gamla laguppställningar över framgångsrika Brynäsupplagor tycker jag att man kan konstatera att dagens fjärdekedja inte hade platsat i de upplagorna, men att t.ex dagens förstakedja håller tillräckligt bra klass.

Sedan finns det fler brister i dagens trupp, men jag står helt fast vid att hela fjärdekedjan skulle behövas bytas ut.

Angående juniorer - det är ett svaghetstecken för dessa kullar att Solem och Birgersson blev de som fick SHL-kontrakt. Nu är de visserligen inte längre juniorer, men det här är ju uppenbarligen(?) unga grabbar som skulle behöva spela i allsvenskan i några år och därefter eventuellt återkomma till SHL: Genom åren har många betydligt bättre juniorer inte fått SHL-kontrakt och istället gjort karriärer i Allsvenskan och i vissa fall div1. Jag kollar på juniorer individuellt, inte som kollektivt, så köper inte argumentet att man ska tycka det är kul att de spelar i SHL bara därför att de har gått hockeygym. Det hade varit roligare att ha spelare som håller måttet på deras platser.
Låst ämne