Brynäs IF

561876 inlägg · 7758 ämnen

Inlägg #2091211

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Jag ser det över lite längre tid. Vi vet att Anton Rödin är en fantastisk spelare. Vi vet att han kan vara bättre. Förra säsongen hade han vassa stats. Han levererar fortfarande poäng. Typ Alcén har däremot haft katastrofala underliggande stats i flera år nu, det vill säga har det ingenting att göra med skador eller form, han håller helt enkelt inte måttet. Sen, om man bortser från all statistik och kollar på matcherna, är det ju ärligt talat väldigt ofta uppenbart att han inte hänger med i tempot, alldeles för ofta steget efter motståndarna.

Tycker dessvärre ditt resonemang om +/- blir väldigt konstigt när du menar att det generellt sett är ett svagt verktyg för att mäta en spelares prestation, men menar samtidigt att det är relevant för Alcén & co. För mig låter det som en väldigt partisk vinkling för att hitta någonting positivt med deras stats. +/- kan ju inte vara irrelevant för en del spelare och relevant för andra, det är antingen relevant eller inte.

Håller däremot med om att fler parametrar hade varit önskvärt. Men vad tror du själv om man jämför typ förstalinan och fjärdelinan; vilka fixar flest utvisningar på motståndarna? Vilka etablerar mest spel i offensiv zon? Vilka lämnar troligtvis över till nästa lina med en tekning i anfallszon istället för tekning i försvarszon? Vilka tappar hela tiden pucken och vilka klarar av att behålla den inom laget? Om man bortser från +/-, corsi osv och bara tänker på hur det faktiskt ser ut när de är inne på isen.
+1
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Kan börja med att konstatera att vi har lite olika uppfattning i denna fråga men också en del åsikter som överensstämmer.
Helt kort om +/- så anser jag att Corsi för en fjärdelinaspelare är ungefär lika dålig statistik som +/- för en spelare i förstalinan speciellt om du spelar med 2 rookies. Som den kanske kunnigaste skribenten på detta forum så borde du första varför tycker jag.
Spelmässigt så tycker jag att Alcén som många andra spelare underpresterade stort förra året. Jag tycker dock att det sett bättre ut hittills i år och vid flera tillfällen så har fjärdelinan flyttat upp spelet och snurrat på bra i motståndarzonen. De har förvisso fastnat i egen zon flera gånger också men det har även alla de andra kedjorna gjort.

Det är klart att det vore att föredra att vi hade bättre spelare i en fjärdelina men det är inte det som är vårt största problem anser jag. Jag gillar också att vi ger egna produkter chansen (vilket jag vet att du också gillar) och kanske det på sikt innebär att vi kan få snurr på juniorverksamheten igen. Dessutom så finns det ju alltid en chans att yngre spelare tar steg under säsongen vilket brukar vara viktigt för oss om vi ska nå framgång.
+3
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: det var lite trögt för Anton att komma igång förra säsongen med om ja inte minns fel!
+2
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Fjärdekedjan har dessutom begränsad speltid och matchas mot de sämsta i det andra laget och sen matchas de inte direkt i viktiga lägen i matcherna heller. De går in och kör sin igelkott ibland och visst, det blir inte så många mål i baken kanske men det är alltid en tidsfråga tills det blir det men det undviks ofta för att de lämnar isen med ett tek i egen zon.
Låst ämne