Brynäs IF

705158 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2091378

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Vi som har spelat hockey vet att du har fel i det här fallet. Traditionellt sett så ska "checkinglines" in och spela mot motståndarnas bästa. Deras uppgift är att förstöra motståndarlagets spel, få ner pucken djupt och få till ett säkert byte. Sen om de kan göra mål så är det en bonus.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Blå grottan: Som Huss är inne på. Solem-Birgersson-Alcén är inte en checking-line som besitter de egenskaperna som du efterlyser av en checking-line, därför blir NHL-jämförelsen lite galen om man sätter den i relation till Brynäs fjärdelina. Jag är helt övertygad om att en kedja bestående av Pettersson-Ölund-Persson vore betydligt mer lämplig att matcha mot motståndarnas bästa. Just därför vore det intressant om det gick att få fram detaljerad info över hur Peter Andersson har matchat laget, men det kanske inte finns tillgängligt. Om jag hade spelat i motståndarlaget, oavsett kedja, hade jag helt klart velat möta Brynäs fjärdelina eftersom de är klart sämst både med och utan puck av Brynäs linor. Finns det någon som tycker att Alcén, Birgersson, Solem är bra spelförstörande spelare eller duktiga på att få ner pucken djupt i anfallszon?

Och ovan touchar jag också på problemet med den här forwardsuppsättningen, det saknas djup. Den föreslagna kedjan med Pettersson-Ölund-Persson borde egentligen vara en fjärdekedja, om laget hade haft ett okej djup.

Angående spelat hockey så kan du förutsätta att vi som är från Gävle har gjort det i ungdomsår och kanske även senare.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Blå grottan: Du har inte tänkt tanken att Peja och flera andra härinne också spelat hockey fast kan ha andra åsikter? Om du har en traditionell checking line av klass (typ Hansen, Kyrö etc) så körde man ofta dem mot bästa linan framförallt i slutspel. Men under seriespel? och har vi en så pass bra checkingline så att du matchar Birgersson, Alcen och Solem mot Cehlarik, Hrvik och Camper? Blodbad...
Låst ämne