Brynäs IF

709894 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2108937

Sv: A propósito de nada
spolaisen:
Vi behöver en diskussion om syftet med tacklingar i spelet.
Vad är syftet med machotacklingar a la Scott Stevens där offret får bäras ut? Eller en "Kronwall". Sätta motståndarnas bästa spelare ur spel (skada)?
Fegtacklingarna blindside är en hyggligt ny företeelse som speglar samhällsutvecklingen i stort där respekt för andra är avtrubbad. Osv.

Tacklingar för att stoppa motståndarens offensiva spel, vinna tillbaka puck, närkampsspel vid sarger eller framför mål, det går att utföra utan att ha syftet att nita motståndaren så att "det känns".
När man kommit överens om vad tacklingar är för nåt i framtiden behövs gedigen utbildning av ledare och spelare från unga åldrar för att det skall slå igenom i hockeyn i stort.
Som det är nu med olika bedömningar blir det bara mer förvirrande och de allvarliga skadorna bara fler...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck:
Hej Auchinleck, eftersom jag har problem med läsförståelsen så har jag läst ditt inlägg fem gånger och har på så sätt kommit fram till att alla tacklingar ska beivras/tas bort ur hockeyn.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck:
Jag förordar inte kronwallare, jag menade vanliga tacklingar axel mot axel..sådana tacklingar som hör spelet till..i alla fall på bortais.
Min poäng var att Brynäs gick i bräschen för att ta bort huvudtacklingar och blir därför överkörda på hemmais, där de håller inne med tacklingar för att inte riskera avstängningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Detta är ju ett sånt exempel.

Jag vet inte hur det gick med spelaren, men den ser ju inte så illa ut.
Sen är den sen och från sidan. Jag vet...

Gav den skada, minska axelskydden, gör dom mjukare. Som det är nu så är dom för breda och för hårda.
Kommentera