Brynäs IF

556929 inlägg · 7757 ämnen

Inlägg #2126792

Sv: A propósito de nada
PuckkcuP: juniorverksamheterna är inte så enkelt att man bara kan kolla att egna klubben är moderklubbar, SHL lagen har olika modeller för att ta upp talanger från byggden, kollar man bara 3 första lagen efter bokstavsordning så har, Brynäs, Djurgården, Frölunda alla runt 10spelare från sina juniorled, den dagen lagen bara har 2-3st så lär utvecklingen gå ner i svensk hockey och bli en farmaliga till NHL. är nog bäst att svenska lagen håller hårt i det arbetet man lägger ner kring juniorlagen annars försvinner alla känslor snart och bara blir en produkt.
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Charles:
” kollar man bara 3 första lagen efter bokstavsordning så har, Brynäs, Djurgården, Frölunda alla runt 10spelare från sina juniorled, den dagen lagen bara har 2-3st så lär utvecklingen gå ner i svensk hockey och bli en farmaliga till NHL”

Intressant diskussionsämne - och ståndpunkt!

Jag håller förvisso med dig om att juniorverksamheten är extremt viktigt. Frågan är tvådelad. Hur får vi bra nivå på klubblagen i shl och därmed ligan, och hur utvecklar man junisar som håller bra nivå i shl till shl-lagen.

Jag tror inte shls nivå påverkas märkbart av att shl-lagen håller i j-verksamheten själva eller om det är enskilda klubbar som håller i den, eller om shl-klubbarna fyller på med 10 spelare från tidigare egna junis-led eller om dessa 10 kommer från annan klubb.

För att få fram junisar med kvalitet så gäller det att vi har stort utbud av barnverksamhet i sverige från tidig ålder och att ”spetsen” i denna får samlas och lira lite mer kvalitativt med de bästa i regionen (typ tv—pucken).
Ju fler barnutöverare vi har desto bredare ungdoms- och juniorverksamhet får vi.
Det viktiga är att de bästa junisarna samlas i de bästa junisserierna och att det finns systematisk arbete att se till att de kommer till den seniorverksamheten de kan utvecklas bäst i så tidigt som möjligt - där de kan få istid och bidra.

Shl som liga utvecklas mer av att det är generellt hög kvalitet på spelarna i samtliga lag (inte några få klubbar som enskilt sticker ut från medelvärdet i ligan.)
Om det sen kommer från importer må så vara.
Ju högre kvalitet på shl desto längre finns det dessutom chans att junisarna får lira kvar i shl innan de kallas över.
Spelare som Timrås Dahlén som lånas ut till ett ha-lag istället för ett shl-lag ställer jag mig tex frågande till - varför? Anses han behöva arbeta mer med något som självförtroende/självkänsla än vad han behöver teknik och speluppfattning tro? För nog måste han ha hållit för spel i shl redan inför 20/21?

Shl kommer alltid att vara en farmarliga (plantskola) till NHL så länge vi inte kan konkurrera med NHL, bara att inse och acceptera.
Ska vi ha konstant tillflöde av junisar i Bif år från år så måste vi ut och plocka guldkornen från andra klubbar.

Klart klubbhjärta spelar in då lagen ska byggas, men en ishockeyspelare är en yrkesman som är verksam under en begränsad tid, och karriär/utvecklingsmöjligheter och genvägen till pengarna väger minst lika tungt som klubbhjärtat då pennan ska fram är jag övertygad om.
+2
Kommentera