Brynäs IF

557240 inlägg · 7757 ämnen

Inlägg #2126785

Sv: A propósito de nada
Huss: Det återstår att se. Tror själv att shl kommer gå mer åt NHL där SHL-klubbarna som snart får omkring 70 miljoner från tvavtal kommer bygga sin trupper med allt färre spelare med egna klubben som moderklubb. Redan idag är det väldigt få i många klubbar och färre kommer det bli när SHLklubbarna plockar allt de vill för småpengar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
PuckkcuP: Så du tror att det kommer resultera i en stängd liga? Du har helt klart rätt i att med fler pengar in i SHL så kommer klubbarna vilja försvara sina inkomster då det annars är risk för kk. Samtidigt är det tveksamt om pengarna blir så stora och i Sverige lär det inte finnas några konsortier som går in och skapar nya lag/ lyfter upp något från lägre divisioner. Tycker att SHL stod vid vägkorsningen när lag till KHL var på tapeten och med den tänkta (numera patetiska) europaligan. Lagen valde att tro på SHLs varumärke istället men de lärde sig också att ha örat mot marken när fansen (oavsett tillhörighet) mullrade kring att stänga ligan. Time will tell.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
PuckkcuP: juniorverksamheterna är inte så enkelt att man bara kan kolla att egna klubben är moderklubbar, SHL lagen har olika modeller för att ta upp talanger från byggden, kollar man bara 3 första lagen efter bokstavsordning så har, Brynäs, Djurgården, Frölunda alla runt 10spelare från sina juniorled, den dagen lagen bara har 2-3st så lär utvecklingen gå ner i svensk hockey och bli en farmaliga till NHL. är nog bäst att svenska lagen håller hårt i det arbetet man lägger ner kring juniorlagen annars försvinner alla känslor snart och bara blir en produkt.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
PuckkcuP: Juniorer utvecklas ju ofta bättre när de startat sin seniorkarriär på lägre nivå än i SHL där endast de bästa klarar att slå sig in.
Givetvis så är det bra att SHL klubbar har juniorverksamhet och hockeygym men det behöver nödvändigtvis inte vara de som är bästa ställena för juniorer heller.
Kommentera