Brynäs IF

710507 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2126848

Sv: A propósito de nada
PuckkcuP: Så du tror att det kommer resultera i en stängd liga? Du har helt klart rätt i att med fler pengar in i SHL så kommer klubbarna vilja försvara sina inkomster då det annars är risk för kk. Samtidigt är det tveksamt om pengarna blir så stora och i Sverige lär det inte finnas några konsortier som går in och skapar nya lag/ lyfter upp något från lägre divisioner. Tycker att SHL stod vid vägkorsningen när lag till KHL var på tapeten och med den tänkta (numera patetiska) europaligan. Lagen valde att tro på SHLs varumärke istället men de lärde sig också att ha örat mot marken när fansen (oavsett tillhörighet) mullrade kring att stänga ligan. Time will tell.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss: nu menade jag angående spelare att klubbarna kommer ha mycket fler spelare tillgängliga i trupperna samt utlånade i allsvenska osv. Men tror tyvärr ligan komner att stängas ja. Låt säga nästa tvavtal om 10 år så kommer varje shlklubb få +100 miljoner per år. Om inte en mycket mycket större del fördelas neråt i seriena så att skillnaden blir mindre låt säga 10-20 miljoner så kommer det inte fungera med nerflyttning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Blir garanterat en helt stängd liga förr eller senare. Går inte att bedriva proffsig +150 MSEK verksamhet med arena, juniorlag, tjejlag och misc personal där mer än halva inkomsten plötsligt kan försvinna över en natt om man har otur med pandemi eller skador på några nyckelpersoner i en viss del av verksamheten. Vips så går verksamheten i princip under över en natt - säg upp 75% av personalen, släpp alla spelare och omstrukurera spillrorna över en natt. Nuvarande upplägg driver ju fram en kontinuerlig radda av ohälsosamma brandkårsutryckningar. Inse att dagens SHL har väldigt lite med 50-talets idrottsrörelse där man måste låta Larsbo m m ha en chans att gå upp.
Stäng SHL. Låt HA och lägre ha sin egen liga. Tyvärr är Bullerbytänket föråldrat nu.
Kommentera