Brynäs IF

713576 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2126856

Sv: A propósito de nada
Huss: Blir garanterat en helt stängd liga förr eller senare. Går inte att bedriva proffsig +150 MSEK verksamhet med arena, juniorlag, tjejlag och misc personal där mer än halva inkomsten plötsligt kan försvinna över en natt om man har otur med pandemi eller skador på några nyckelpersoner i en viss del av verksamheten. Vips så går verksamheten i princip under över en natt - säg upp 75% av personalen, släpp alla spelare och omstrukurera spillrorna över en natt. Nuvarande upplägg driver ju fram en kontinuerlig radda av ohälsosamma brandkårsutryckningar. Inse att dagens SHL har väldigt lite med 50-talets idrottsrörelse där man måste låta Larsbo m m ha en chans att gå upp.
Stäng SHL. Låt HA och lägre ha sin egen liga. Tyvärr är Bullerbytänket föråldrat nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: är helt inne på ditt spår! Stängd proffsliga. Tiden med uppflyttning mellan serier är förbi. Det var en helt annan tid förr med mindre ekonomi där spelare hade jobb på sidan om för att klara sig. Tiden med charmig upp och nedflyttning är förbi. Det är för mycket business idag!
Två förändringar jag skulle vilja se
-stängd liga
-mindre rink så som i Finland
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tycker det iaf är dåligt att ett lag som jag förstått det framöver kommer åka rätt ur SHL. Tycker isf sista lag i SHL ska kvala mot ett allsvenskt lag och thats it.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62:

Man skulle kanske behöva tänka utanför boxen här genom att SHL avlönar personal och kör gemensamma organisationer för alla lag så långt det går och att det finns lönetak och krav på rejäla egna kapital.
En stor del av administrationen skulle kunna skötas centralt och även så skulle mycket personal kunna vara anställda av SHL.
När ett nytt lag kliver upp så finns en färdig organisation med personal och allt på plats.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Skulle du säga samma sak om Brynäs skulle trilla ur?
Kommentera