Brynäs IF

713722 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2128640

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
bradberry: Nowick kliver in med en lätt uppåtgående rörelse med höger arm och armbågen ser ut att träffa Scott i huvudet.
Sen tappar Scott hjälmen pga whiplashen och frågan är då: blir han däckad av armbågen eller möjligtvis av att huvudet slår i isen vid fallet?
Sargen skymmer ju sikten och ev bevis på det senare.
Är väl själva fan vilket jävla oflyt.
Harpers smäll på Ilomäki ser mkt värre ut men ingen skada öht.
Här ser det mkt lindrigare ut men ändå risk för allvarlig skada.
Hade ju bara fattats att Rödin brutit handleden också men chansen finns ju än att det är nåt allvarligt även där....😡😡😡
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Huge:

Hur tänkte den förre sportchefen Bengtzen?
Skulle besökande lag respektera Brynäs intentioner för att komma tillrätta med huvudtacklingar eller gjorde BIF sig själva en björntjänst.

Spelarna i motståndarlagen måste ha tänkt, att på gavlerinken är riskerna mindre för att utsättas för en huvudtackling..eftersom BIF-spelarna riskerar böter ifall de sätter en huvudtackling.
Blir ungefär som att tänka, att när det är grönt vid ett övergångsställe så är det riskfritt att gå över gatan, man behöver inte alls se sig för, för det är ju grönt.......bara en idiot tänker så



"Brynäs vill få stopp på huvudtacklingarna inom svensk ishockey. Därför har klubben infört en nolltolerans, skriver spelarna och ledarna i herrlaget i ett gemensamt uttalande på den officiella webbplatsen.

”Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong. Vi som spelar på elitnivå måste ta vårt ansvar, och sätta stopp för detta. Därför vill vi nu göra en markering och visa att inom Brynäs så har vi nolltolerans mot huvudtacklingar”, skriver laget och fortsätter:

ANNONS

”Skulle någon av oss ändå bli dömd för en huvudtackling så kommer vi att, förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling, eller tvingats att sluta på grund av sin skada.”

Brynäs hoppas att fler lag i SHL också ska införa nolltolerans mot huvudtacklingar."

TT

Källa GP
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Huge: Jag tycker det är enorm skillnad på de två tacklingarna. Se på sekvensen i full fart från när Scott åker in för att hämta pucken.

I mina ögon är det uppenbart att Nowick timar det så att han kommer in där i det samma ögonblicket Scott blir ‘puckförare’ och måste titta ned. Att han sätter upp armbågen blir liksom bara beviset på att hans prioritering inte är pucken

Vad som träffar Scott var tycker jag är underordnat. Det centrala är att Nowick söker en situation där Scott är försvarslös.

Det är ju bara hockey, så just nu får vi verkligen hoppas att människan kommer hel ut av den där smällen
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Huge:
Nowick har aldrig spelat i NHL, Nowick ämnar nog skaffa sig ett CV som gör att han platsar i NHL. Ger ringar på vattnet bland värvarre/agenter, att han lyckades proppa förstacentern i SHL-laget Brynäs.

Rödin isades och fick kanske en bedövningsspruta i underarmen, för att kunna spela vidare. Blir väl röntgen och söka av sprickbildningar. Han skrek rätt bra, de som får brott på armar och ben brukar låta om sig...ligger liksom i naturen...
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Huge: På bilderna jag har sett är det svårt att se var han träffas, dock ser det ut som att han inte ser han honom komma från sidan. Hoppas verkligen han kan återhämta sig😢
Låst ämne