Brynäs IF

710623 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2128727

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Huge:

Hur tänkte den förre sportchefen Bengtzen?
Skulle besökande lag respektera Brynäs intentioner för att komma tillrätta med huvudtacklingar eller gjorde BIF sig själva en björntjänst.

Spelarna i motståndarlagen måste ha tänkt, att på gavlerinken är riskerna mindre för att utsättas för en huvudtackling..eftersom BIF-spelarna riskerar böter ifall de sätter en huvudtackling.
Blir ungefär som att tänka, att när det är grönt vid ett övergångsställe så är det riskfritt att gå över gatan, man behöver inte alls se sig för, för det är ju grönt.......bara en idiot tänker så



"Brynäs vill få stopp på huvudtacklingarna inom svensk ishockey. Därför har klubben infört en nolltolerans, skriver spelarna och ledarna i herrlaget i ett gemensamt uttalande på den officiella webbplatsen.

”Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong. Vi som spelar på elitnivå måste ta vårt ansvar, och sätta stopp för detta. Därför vill vi nu göra en markering och visa att inom Brynäs så har vi nolltolerans mot huvudtacklingar”, skriver laget och fortsätter:

ANNONS

”Skulle någon av oss ändå bli dömd för en huvudtackling så kommer vi att, förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling, eller tvingats att sluta på grund av sin skada.”

Brynäs hoppas att fler lag i SHL också ska införa nolltolerans mot huvudtacklingar."

TT

Källa GP
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
spolaisen: Svårt att på något sätt tycka att Bengtzens initiativ var dåligt eller på något sätt missgynnat Brynäs. Det enda som egentligen gjordes var att det betalades in pengar i en fond för ingen huvudtacklar väl ändå medvetet men det var ett bra initiativ.
Jag blir mest provocerad av det som skrivs av Spolaisen men jag misstänker att syftet då är uppfyllt så jag har gått i fällan...
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Håller inte alls med om att detta skulle vara en anledning till tacklingen igår.

Jag tycker också det är idiotiskt detta med att den som blir tacklad har massa ansvar. Absolut att man inte bara kan åka och titta ner. Men på vilket sätt berättigar det att köra över någon fullständigt? Var är respekten?

Det tillsammans med hårdare straff, framförallt för återfallsförbrytare måste vara vägen fram.

Känns som en vår filt som läggs över allt från igår. Skulle inte alls bli förvånad om karriären är över.

Givet med en swish-kampanj om det krävs! För vi kan INTE lämna vårt öde till slumpen. Då är elitverksamheten snart död är jag rädd.
Låst ämne