Brynäs IF

713238 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2145518

Sv: A propósito de nada
Axle San: sitter och funderar över ”felvärvningen” Andrén.. Är det en så märklig värvning av MS? På pappret? Andren är 26 år, som lovande 20-åring tog han upp pantern i allsvenskan och blev sedan värvad av växjö. Där stod han som stabil backup i 4 raka säsonger och han öven spela hem ett SM-guld då sent som 2018. Där och då kan jag tycka att det var en utmärkt värvning av en andrekeeper?
Sen har han inte visat något i bif-tröjan, det är sant men vad har han haft för hjälp att lyckas? Samma försvar som ersson släppte nästan 30 baljor på under 5 matcher för bara någon vecka sen?
Jag säger inte att han är bra men alla sidor har två mynt ;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
brynäs08: På pappret var inte Andrén en märklig värvning, men ju mer grundligt man kollar på hans prestationer, ju märkligare blir den. Sundlöv hänvisade till hans slutspel och finalmatcher, ungefär som när Dackell hänvisade till Sigalets slutspel i Frölunda. Det var bra värvningar på ytan men där stannade det.

Andrén var inte stabil i Växjö förra säsongen. Tvärtom var han väldigt kritiserad och Fasths skador, som öppnade upp för Andrén, skapade också mer eller mindre en målvaktskris hos Växjö. Just eftersom Andrén inte höll måttet.

Om Brynäs hade kollat på Andréns prestationer över tid, och inte lagt så stor vikt vid att han var grym i några finaler, så hade man antagligen inte tagit in honom. Lägg därtill att Växjö var totalt överlägsna i det slutspelet och antagligen hade vunnit med Felix Sandström/Rautio mellan stolparna.

Men det mest anmärkningsvärda var inte att Brynäs tog in Andrén. Det var att man skrev ett 2-årskontrakt. Efter alla fadäser med alldeles för långa spelarkontrakt på osäkra kort borde Brynäs ha lärt sig läxan vid det laget. Det återstår att se om hans kommer att gå med på att bryta kontraktet efter säsongen, annars sitter Brynäs åter igen i skiten med ett dåligt kontrakt. Ett av många dåligt kontrakt, bör tilläggas. Ju fler dåliga flerårskontakt man samlar på sig, ju svårare blir det att förbättra laget inte bara NU utan också i framtiden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
brynäs08: Brynäs ansågs ha ett starkt målvsaktspaf inför säsongen och det trodde nog de flesta. Sen vet jag inte om någon direkt kritiserat Dundlöv för den värvningen heller utan det är VA som fått skiten.
Se hockeybladets ranking och le.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
brynäs08: Om man ska ta 4 guld på 10 år så lär man sikta lite högre. Man kan inte hoppas att en andrekeeper med tveksamma stats plötsligt ska få sitt slutgiltiga genombrott. När Andrén värvades fanns betydligt mer säkrare kort på marknaden.
Kommentera