Brynäs IF

705124 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2145782

Sv: A propósito de nada
brynäs08: På pappret var inte Andrén en märklig värvning, men ju mer grundligt man kollar på hans prestationer, ju märkligare blir den. Sundlöv hänvisade till hans slutspel och finalmatcher, ungefär som när Dackell hänvisade till Sigalets slutspel i Frölunda. Det var bra värvningar på ytan men där stannade det.

Andrén var inte stabil i Växjö förra säsongen. Tvärtom var han väldigt kritiserad och Fasths skador, som öppnade upp för Andrén, skapade också mer eller mindre en målvaktskris hos Växjö. Just eftersom Andrén inte höll måttet.

Om Brynäs hade kollat på Andréns prestationer över tid, och inte lagt så stor vikt vid att han var grym i några finaler, så hade man antagligen inte tagit in honom. Lägg därtill att Växjö var totalt överlägsna i det slutspelet och antagligen hade vunnit med Felix Sandström/Rautio mellan stolparna.

Men det mest anmärkningsvärda var inte att Brynäs tog in Andrén. Det var att man skrev ett 2-årskontrakt. Efter alla fadäser med alldeles för långa spelarkontrakt på osäkra kort borde Brynäs ha lärt sig läxan vid det laget. Det återstår att se om hans kommer att gå med på att bryta kontraktet efter säsongen, annars sitter Brynäs åter igen i skiten med ett dåligt kontrakt. Ett av många dåligt kontrakt, bör tilläggas. Ju fler dåliga flerårskontakt man samlar på sig, ju svårare blir det att förbättra laget inte bara NU utan också i framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Sundlöv borde ha lärt sig av Exemplet Svedberg, han hade väl också sin storhetstid i ett finalspel alldeles som Andrén för Skellefteå..

En del lär sig aldrig, dit hör tydligen M S...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: När typ Lakers eller SAIK eller Frölunda till exempel (välordnade klubbar som är etablerade topplag) släpper spelare så är det en indikation på att vi skall hålla oss borta. Jag tänker Andrén, Sigalet, Pettersson till exempel och min teori är att om dessa klubbar inte vill ha spelarna så är det ett varningstecken.
Kanske bättre att plocka russinen från mindre klubbar än fallfrukten från de större?
Bara en teori.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
”Men det mest anmärkningsvärda var inte att Brynäs tog in Andrén. Det var att man skrev ett 2-årskontrakt.”

Nä om man ansett sig värvat rätt så är nog två år inget att lyfta på ögonbrynen för alls,
ffa om man ska bygga ett lag över tid och man vill få hit någon över huvudtaget.

Däremot scoutingen kan ifrågasättas. Och den var du själv inne på.

Sen är frågan hur klappkass andren verkligen är i just detta Brynäs,
Kan ju vara Erson som är extremt mycket bättre än siffrorna säger och får andren att se extra dålig ut.
Hade båda gått i ett vinnande topplag hade kanske rent av Erson varit bäst i shl nu i siffror mätt och andren inte stuckit ut som han gjort.

Men som så mycket annat i detta och fjolårets lagbygge bör man se en tydlig tendens att campeses verktyg för att bli ett topplag - bättre scouting - inte har bidragit till några underverk ens på målvaktsidan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Ett "vi ligger i kön-kontrakt"?
Behöver kompensera för de förmodat uteblivna möjligheterna att vinna ära?
Kommentera