Brynäs IF

713252 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2162199

Sv: A propósito de nada
Ponera att vi åker ur...

Snacka om rebuilding... På ALLA plan.

I laget blir det spelarflykt. Alcén går med på att omförhandla kontraktet och gå ner i lön mot att kontraktet förlängs med ytterligare ett år. Laget byggs sen runt Kvist och Birgersson.

Vi blir ett lag för nedre halvan i HA och T Å L A M O D blir det nya nyckelordet. En ny juniorsatsning tar vid som når sin kulmen om 3-4 år. Silfverberg, Järnkrok och Bäckström gör en historisk insats för sin ”juniorförening” och skriver extremt billiga kontrakt. Efter 3 säsonger i Hockeyallsvenskans mellanskikt möts blommandet av den nya juniorsatsningen i en fin mix av återvändande NHL-spelare. Klubben utklassar allt motstånd och vinner den allsvenska finalen med 4-0 i matcher. Man står inför säsongen 26/27 åter i SHL med ett spännande lag av åldrande stjärnor, där även Rödin och Bertilsson återanslutit och blommande unga spelare.

Mot SM-guld 2027!!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry:

Tyvärr funkar det inte att göra juniorsatsningar i allsvenskan.
De försvinner till SHL så fort de blir tillräckligt bra.
Och de bästa försvinner redan innan de blir seniorer.

Modo skulle haft ett ganska bra lag, om de fått behålla juniorer de fått fram. Hade troligen varit tillbaka i SHL redan. Men man får bygga nytt varje år i allsvenskan, om man varit bra en säsong, men inte gått upp.

En första säsong i allsvenskan blir mer att hålla sig kvar, än att gå upp. Det lag som åker ur den här säsongen kommer att ha de sämsta förutsättningarna som ett degraderat SHL-lag någonsin haft. Förutom då HV, de har miljoner "på banken" som gör att de har råd att sätta ihop ett bra lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry:
Diket är djupt nu? ✅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Snarare så plockas Kvist av Oskarshamn och Birgersson av Luleå vi kommer absolut inte att få se något NHL proffs återvända till Gävle för att spela Hockey. Vi kommer att bli som Modo och vi får chansa hej vilt på att spelare från ECHL, NLB, Norska Get-ligan och kanske någon reject från SHL skall göra succé.
När det gäller juniorer så får vi vara glada om de som gör det bra lirar i HA en säsonge för sedan blir det SHL.
Kommentera