Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2167992

Sv: Djurgården IF - Brynäs IF 2021-03-18
Skrubben:

Hur osannolikt det är att HV vinner sin hängmatch, plus slår Brynäs och Oskarshamn. Det får ju var och en avgöra. Men om det skulle ske. Då behöver HV bara ta två poäng fler än Brynäs och Oskarshamn i de övriga två omgångarna. Brynäs och Oskarshamn möts ju. Så ett av lagen kommer ta två eller tre poäng i den matchen. Det innebär att HV behöver ta 4 poäng på två omgångar. Om Brynäs och Oskarshamn förlorar den andra matchen. Visst HV måste ha några resultat med sig. Men så osannolikt som att HV helt är borträknade är det inte. De kommer i alla fall med största säkerhet slå alla lag på målskillnad, om de skulle hamna på samma poäng som ett annat lag.

För att ens ha en teoretisk möjlighet att undvika kval, så behöver HV ta 10 av 15 poäng. Eftersom 57 poäng är den lägsta poäng ett av lagen Brynäs och Oskarshamn kan få i slutpoäng (eftersom de möts inbördes).
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgården IF - Brynäs IF 2021-03-18
Enaranger: Tänk om Brynäs slår HV på lördag - då är det 11 poängs glapp mellan lagen och HV har 4 matcher kvar att spela. I det läget tror jag vi kan sluta kalkylera om HV får kvala eller ej...
Låst ämne