Brynäs IF

713969 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2176932

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Det har gått för långt, det är inte möjligt att blåsa rent alla led över spelartruppen med 6-7 månader kvar till nästa säsong.

Hade styrelsen haft en plan hade man sett att en förlängning med Sundlöv var kritisk även om han kanske inte var alternativet man valt i utifrån optimala förutsättningar. Speciellt när man är så sen på bollen. Då hade man köpt sig tid att styra upp andra roller och förändra organisationen.
En klubbchef/VD ska alltid vara möjlig att sparka om man har en fungerande organisation. Att plocka bort Campese och ersätta honom med PJ eller Cahling hade troligen inte haft någon större påverkan på organisationens arbete.

Säg att man nu skulle sparka Peter Andersson, tänk tanken om det skulle innebära att Stråhle, analytikern och Micke Andreasson lämnar i protest.. Alla tränare förutom Micke Holmqvist är ju handplockade av Peter Andersson och troligen lojala med honom.

För eller senare måste man ändå peka på det bestående problemet. Trots flera olika klubbchefer, två sportchefer och fyra tränare levererar inte spelartruppen. Hade dom levererat i nivå med vad som kan förväntas oberoende tränare hade vi inte haft det här organisatoriska kaoset.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Det Brynäs måste få till är en fungerande organisation som är oberoende av tränare och spelare. Ett fungerande spelsätt och grundspel. Då finns förutsättningen att bli ett topplag. Nu har man famlat i mörkret och haft toppar beroende på duktiga tränare- spelare inte beroende på en bra verksamhetside.

Sen detta med att spelare snackar om att de ska vinna, håll tyst och visa det på isen istället. Mycket mindre snack och mycket mer verkstad vill jag se. Gäller hela föreningen för övrigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz:
Hänger med i dina tankar, men kommer till en delvis annan slutsats. Det var inga större problem med lagbygget 2012. Det fanns en plan och saker och ting snurrade rätt för Brynäs samtidigt som andra lag hade dikeskörningar som öppnade upp vägen mot guldet. Tommys gambling med guldmålsättningen. De unga spelarna. Mixen. Men det var då.
Sen tackade Bylund för sig och vi har efter det saknat ledarskapet. En bristfällig analys av Valberedningen och trötta medlemmar har gett svaga Styrelser efter 2012. Lägg till konsekvensen av det i antalet (fel-) rekryterade klubbdirektörer, sportchefer, tränare och därmed spretiga och underpresterande spelartrupper.
Där är vi idag. "Never go full retard!" Men det har vi gjort.
Kval på tisdag med samma förutsättningar som satt oss i skiten. Det är bara att hoppas att HV är ännu mer i sin skit... det minst skitdåliga laget vinner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Att det sprids rykten om Campese av personlig karaktär är ett illavarslande tecken. Det tyder på att "inbördeskriget" har gått riktigt långt. Den personen som har "läckt" ut den informationen är förmodligen djupt involverad i motståndarsidan och en fullblodsegoist som bryr sig om att vinna maktkampen mer än om Brynäs. Den här konflikten gynnar verkligen inte laget, tvärtom tar det onödig energi från alla involverade i ett väldigt kritiskt läge.

Problemet är, kortfattat, att det finns två olika falanger. De utifrån som vill förnya och en grupp urbrynäsare som vill bestämma riktningen och som alltid tror att Brynäs (de själva) vet bäst.

Spelartruppen har förbrukat allt sitt eventuella förtroende att vara involverade i rekryteringen av nya tränare. Det var bland annat utifrån spelartruppens input som tränarprofilen skapades när man rekryterade Peter Andersson. Det är dock uppenbart vilken sida många i spelartruppens kärna kommer ta när de nästan allihopa är rekryterade av "motståndarsidan" med överbetalda kontrakt, i vissa fall skyhögt över deras marknadsvärden. Vem hade inte stöttat en sån chef som anställd?
Kommentera