Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2176924

Sv: A propósito de nada
#33:
Abris har skrivit om det, Stisse har skrivit om det, Sanny skriver om det idag. Vill man inte tro på det, vilket man naturligtvis inte med automatik skall göra, så kan man ju se i vilket läge Brynäs befinner sig nu och hur skakig resan varit (till att börja med) de senaste åren.
Det fanns tex en positiv kraft (Bosse Bylunds stabiliserande påverkan på föreningen som ordförande var en nyckelfaktor) och ett lagbygge efter vägvalsårsmötet 2008 efter att vi säkrade SHL-platsen, men sen dog den ut efter guldet 2012. Brist på utveckling, fel personer rekryterades, fel personer slutade och så tappade föreningen fart. Det ser vi resultatet av nu.
Hur ser då vägen ut framåt? Ja, det behövs en ledare med samma stabila profil som Bylund till styrelsen. En person som står pall när det blåser och pekar ut riktningen och går före hur jävligt det än ser ut. Finns det såna personer? Ja, det gör det!
Det behövs en stabil operativ ledare som jobbar bra ihop med Styrelsens ordförande!
Har man löst de två viktiga rollerna finns det en grund att jobba vidare ifrån!
Har man idéer och förslag kring det, kontakta Valberedningen, deras uppgift är att omhänderta alla idéer som finns, bygga ett förslag på lämpliga personer som årsmötet skall ta ställning till.
Oavsett om det blir spel i högsta eller nästhögsta serien 21/22..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Inte lätt att sitta i Stockholm helt utan gävleanknytning och hitta trovärdiga namn till en brynässtyrelse. Där får nog ni bidra med förslag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Det har gått för långt, det är inte möjligt att blåsa rent alla led över spelartruppen med 6-7 månader kvar till nästa säsong.

Hade styrelsen haft en plan hade man sett att en förlängning med Sundlöv var kritisk även om han kanske inte var alternativet man valt i utifrån optimala förutsättningar. Speciellt när man är så sen på bollen. Då hade man köpt sig tid att styra upp andra roller och förändra organisationen.
En klubbchef/VD ska alltid vara möjlig att sparka om man har en fungerande organisation. Att plocka bort Campese och ersätta honom med PJ eller Cahling hade troligen inte haft någon större påverkan på organisationens arbete.

Säg att man nu skulle sparka Peter Andersson, tänk tanken om det skulle innebära att Stråhle, analytikern och Micke Andreasson lämnar i protest.. Alla tränare förutom Micke Holmqvist är ju handplockade av Peter Andersson och troligen lojala med honom.

För eller senare måste man ändå peka på det bestående problemet. Trots flera olika klubbchefer, två sportchefer och fyra tränare levererar inte spelartruppen. Hade dom levererat i nivå med vad som kan förväntas oberoende tränare hade vi inte haft det här organisatoriska kaoset.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Ja du, det är en riktig gulaschsoppa vi hamnat i. Vi har en bilhandlare som fastnat med fingrarna i kakburken, en coach som är apati personifierad och en rebellisk spelartrupp som vägrar förändringar.
Krydda det med fader fouras på ledarstolen så börjar vi närma oss årets upplaga av Brynäs IF.
Man kan egentligen nästan bara skratta åt eländet.
Kommentera