Brynäs IF

714125 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2187324

Sv: A propósito de nada
Hockeyguru: Är inte Timrå en gammal storklubb då? Eller är det ni och Västervik nu? 😊.

Skillnaden mot allsvenskan i fotboll är att hälften av lagen varken har förutsättningar eller ambition att bli stabila topplag. Jag skulle säga att alla lag i SHL, förutom möjligtvis Oskarshamn, har ambitioner att bli stabila topp 6 lag. Jag tror att nuvarande system på sikt kommer leda till att SHL dras i sär där vi får ett permanent övre skikt som prenumererar på guldet och ett permanent under som åker ur med jämna mellanrum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Den här säsongen har ju varit väldigt speciell och covid har skapat konstiga omständigheter och orättvisor, men när allt kommer omkring tycker jag ändå att HV71 och Brynäs har varit de sämsta lagen i SHL. Det är två dysfunktionella lagbyggen som påminner mycket om varandra. Det som är "bra" är att det är två storklubbar och oavsett vilka som åker ur, så kommer den klubben att ha goda möjligheter att komma upp igen i SHL de kommande åren. Visst kommer man få ta en stor ekonomisk "hit" men en allsvensk Brynäs/HV-budget kommer ändå vara betydligt större än de flesta andra, kanske alla andra, i den ligan. Det är väl möjligtvis Björklöven som kan komma i närheten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Precis som man trott att FBK, Frölunda och HV skulle vara stabila topplag?
Kan Örebro, Rögle och Växjö så varför kan inte Timrå eller Löven för den delen?
The only constant is change är en av grundlagarna här i universum...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Hade Brynäs vunnit guld denna säsong hade INGEN av era fans brytt er om nedflyttning hit eller dit men så fort det gåt trögt.... hahah ja då ska man minsann stänga ligan och hej o hå... Ja, med ditt förslag kan vi ju skrota HA på en gång då? Varför ska man som satsande klubb i HA inte ha möjlighet att gå upp? Blir intressant att höra snacket på klubben som åker ur nu, det kommer skyllas på corona, orättvis säsong bla bla bla....
Kommentera