Brynäs IF

705149 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188304

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Av olika anledningar har jag många bekanta som är amerikaner. Vissa är supportrar till NHL-lag, andra till AHL-lag. För dom är det inget konstigt med att inte kunna åka ur ligan, snarare tvärtom. Dom tycker det är en pervers idé att kunna åka ur och därmed inte kunna göra en långsiktig "rebuild" med unga spelare när man behöver göra det. Rent krasst har SHL väldigt stora TV-pengar, men man har ju det eftersom stora klubbar spela där. Det går hand i hand.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: För mej som bor hemmavid är det mer perverst att ligor ska vara stängda, typ basketligan. Du sa ju att en stängd SHL skulle gynna svensk hockey. På vilket sätt?
Varför ska inte Degerfors väl kunna gå upp i fotbollsallsvenskan , Karlskrona ska ha rätt att gå upp i SHL?. Självklarhet för mej, men ge gärna exempel på hur en stängd SHL gynnar svensk hockey
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Peja: Det jag tycker är så härligt med den ”svenska modellen” är att seriesystemet grundas på sportslig rättvisa, lilla Oskarshamn eller Västervik kan drömma om att spela i den högsta ligan och utmana på riktigt. Alla lag har väl egentligen varit där en gång i tiden, även Brynäs, Örebro och Rögle? Ligorna blir något av Charles Darwins ”Survial of the fitness” där vi ser resultatet med HV och Brynäs i år, om du inte anpassar dig efter omgivningen och presterar så är det game over. Otroligt härlig dynamik som är dunder med svenska ligor överlag tycker jag.
Kommentera