Brynäs IF

710590 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188354

Sv: A propósito de nada
Peja: Det jag tycker är så härligt med den ”svenska modellen” är att seriesystemet grundas på sportslig rättvisa, lilla Oskarshamn eller Västervik kan drömma om att spela i den högsta ligan och utmana på riktigt. Alla lag har väl egentligen varit där en gång i tiden, även Brynäs, Örebro och Rögle? Ligorna blir något av Charles Darwins ”Survial of the fitness” där vi ser resultatet med HV och Brynäs i år, om du inte anpassar dig efter omgivningen och presterar så är det game over. Otroligt härlig dynamik som är dunder med svenska ligor överlag tycker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
TimraStockholm: I teorin skulle varenda lag i SHL kunna göra ett bra jobb. Då skulle en klubb som gjort ett bra jobb ändå åka ur.

Tycker fallet Karlskrona visade hur destruktivt det kan vara på sikt för en liten klubb att gå upp i SHL. Det hade varit bättre för dom att aldrig gå upp.

Något som jag tycker är oroväckande är hur en klubb (organisation) förstörs över natten om en klubb åker ur. Det gör SHL-klubbarna till osäkra arbetsplatser och jag är tveksam till vilken kompetens man kan locka till sig på sikt under de omständigheterna. Rent krasst kan det i slutändan göra att organisationerna består av människor som av olika anledningar inte lyckas få bra jobb på civila arbetsplatser och människor som har hjärta för föreningen (men inte nödvändigtvis rätt kompetens). Det kompetenstappet tror jag definitivt kan få negativa konsekvenser på sikt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TimraStockholm: Fler lag i SHL skulle kunna vara lösningen på mycket, mindre risk att hamna i botten, mindre glapp mellan ligorna ekonomiskt, fler intressanta ”derbyn” osv. Nackdelen skulle vara mindre stålar och billigare spelare då men behöver det egentligen vara en nackdel? Skulle inte intresset för Cmores sändningar bara öka med fler lag?
Gå all in, ta bort HA och tävla mellan 20 lag och kör slutspel från åttondelar.
Två grupper, 10 lag i varje, 36 matcher i grundserien.
2 lag kvalar till Ettan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TimraStockholm: Oerhört bra skrivet, men hockeyn(till skillnad från fotbollen) vill minimera dynamiken, tyvärr. Då blir det unket o instängt, vissa lag möglar t.o.m sönder
Kommentera