Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2208399

Sv: A propósito de nada
Lyssnat på inslaget med tf klubbdirektörer, BomBom och Manner nu och jag måste säga att jag känner stor framtidstro efter att ha lyssnat på inslaget.

Många i detta forum och i andra grupper har pratat om en nödvändig nystart för Brynäs och jag tror att om det är någon som ska lyckas med det är det dessa personer.
Den ledarskapsfilosofi de representerar är helt rätt som jag ser det. De vill utifrån handlingsplanen, som jag tolkar det, få bort stuprören i organisationen och skapa en helhet där alla vet vad de ska göra med klubbens bästa för ögonen.
Ta bara den påstådda läckan det pratats om, sådant uppstår ofta när man inte förstår sin egen roll i den organisation man representerar.

Manners filosofi kring träningen tycker jag också låter klockren där det är utveckling i det lilla snarare än utskällning för misstag på träningar som ska lyftas. Om spelare mår bra har de också större möjligheter att prestera bra.

Det blir viktigt att träffa rätt med de nya spelarna som ska in men gör man det kan de första stegen på klättringen komma redan säsongen som kommer är min känsla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Det råder väl inga tvivel om att Mikko Manner är en väldigt bra hockeytränare, men är ändå oroad över en del saker i inslaget:

1) Klubbdirektörerna nämner ingenting om ekonomin. Är den frågan helt löst eller blöder föreningen fortfarande ekonomiskt? Eller är inte ekonomin någonting man tar hänsyn till när man t.ex anlitar en jämställdhetskonsult som har workshop med de anställda?

2) Boumedienne nämner att han gillar Mikkos hockey som går ut på fart och frenesi. Hur i allsin dar ska den hockeyn kunna implementeras med Brynäs nuvarande forwardsuppsättning, som måste vara ligans långsammaste?

3) Det är en ren självklarhet att man ska sträva efter att spelarna och resten av organisationen mår bra. Jag tror att Peter Andersson, Roger Melin eller Magnus Sundquist också eftersträvade välmående. Men alla vet att välmåendet påverkar väldigt mycket av resultaten. Att du går in i säsongen med en bra känsla är givetvis positivt, men det kan vända snabbt om laget förlorar match efter match.

4) Brynäs adresserar precis allting, förutom spelartruppen. Det är som upplagt för ett nytt fiasko om man inte gör nödvändiga justeringar där. Det spelar ingen roll hur bra laget mår om motståndarna forecheckar fast oskickliga backar med lätthet och om du har massa forwards som inte hänger med i SHL-tempot. Det kommer bli en rejäl reality check för alla inblandade om man inte gör något åt den här truppen. Man kan inte köra vidare med ungefär samma trupp år efter år och förvänta sig att tränare, klubbdirektörer och andra ska trolla fram guld ur kattguld.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Tycker det verkar som Mikko Manner & PA synsätt är lite av varandras motpoler...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Det låter förnuftigt att om man mår bra så spelar man bra. Har man roligt på jobbet så presterar man bättre, åtminstone långsiktigt, det vet alla.
Jag håller tummarna för ett säkrat kontrakt med chans på åttondel och sedan ett rejält lyft säsong två.
Kommentera