Brynäs IF

582301 inlägg · 7806 ämnen

Inlägg #2226758

Sv: Frågetecken för Kangas
Peja: Jag vill absolut se framåt och tycker att rekryteringen av Håkan Svedman som klubbdirektör var klockren oavsett om creds för rekryteringen ska ges till Gunnar och Jenny eller nya styrelsen.

…Och visst är det väl Svedman som kommer att ha huvudansvaret för rekryteringen av GM? Jag tror att rekryteringen kommer att gå alldeles utmärkt om nya styrelsen tar ett steg tillbaka och låter honom ta initiativet. Han, om någon, borde kunna bedöma vilka kandidater som klarar av förhandlings- och ”ekonomibiten”. Det finns säkert hur många kandidater som helst som fungerar vad gäller den ”sportsliga biten” – men betydligt färre som fixar både det sportsliga och ekonomin.

Debattörerna på det här forumet verkar inte vara överens om så mycket – men alla verkar gilla Boumedienne och alla verkar vara överens om att många spelaravtal skrivits på en för hög nivå. Jag tillhör i alla fall de som tycker så.

…Och avtalen har nog skrivits på en för hög nivå under en ganska lång tid. Det var väl till exempel Bengtzén som skrev ”monsteravtalet” med Andersén?

Får Svedman, lyssnande nedåt mot Grahm, Alcén och Manner, sköta det här tror jag att även den här rekryteringen kan bli en fullträff.

…Och Alcén. Jag tycker förstås som alla andra att det gick väldigt märkligt till när han engagerades som sportchef, en av två som det verkar nu. …Men om nu alla vill se framåt så måste väl även han accepteras i sin roll? Grahm tycker att de har ett fint samarbete och till och med Kangas verkar ha accepterat hans engagemang.

…Och jag är sååå glad att Wikegård tackade nej till GM-posten.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frågetecken för Kangas
Malken: Alla diggar nog Boumedienne som person och visst förtjänar han beröm för att Brynäs klarade kvalet, men samtidigt ska man inte glömma:
1) Peter Anderssons Brynäs kom före HV71 i grundserien.
2) Brynäs hade ett betydligt bättre skadeläge än HV i kvalet.

Det var inget mirakel som Boumedienne uträttade i Brynäs, men som sagt, jag tror alla diggar honom och han gjorde självklart ett bra jobb.

Hans värvningar av tränare och spelare återstår att se hur väl de slår ut, men initialt ser det bra ut överlag.
+4
Kommentera

Sv: Frågetecken för Kangas
Malken: Jag vet inte om jag håller med om att Jenny och Gunnar fått alltför mycket negativ kritik härinne. Det är väl snarast de som anställde dem som kritiserats. Personligen tycker jag att de gjorde vad de kunde med en organisation i fritt fall och en synnerligen dysfunktionell styrelse.
Bra med ögon utifrån.
Sen verkade flera sätta JB på en piedestal. Det var vågat av honom att ta uppdraget och Manner verkar klockren. Sen som tilltänkt SC och värvningsansvarig är det svårt att avgöra men Eklind och Olesen får nog tillskrivas Stråhle medan Bergman snarare är JB, sen kom Manner med VV. Njaa…
Ett tag skulle han ordna allt på de < 5% av sin tid han kunde avvara från ordinarie arbete och andra sidouppdrag vilket var helt orimligt.
Att PJ fulländade tokigheterna med att sätta in JA som SC, mer desperat än genomtänkt, gjorde ju att en GM tjänst nästan blev ett måste för att täcka upp erfarenhet och nätverk. Något vi kanske inte har råd med eller skulle behöva lägga på andra delar (trupp, skuldsanering m.m.)
Men, men, nu är vi där vi är och föreningen får göra det bästa av situationen.
+1
Kommentera

Sv: Frågetecken för Kangas
Malken: Det mesta känns bra nu med organisationen och får vi in en bra GM så känns framtiden inte allt för mörk trots allt. Wikegård tror jag hade kunnat göra ett bra jobb men jag ser gärna någon som håller lite lägre profil då jag tror att det kan ge mer lugn och ro i föreningen.
Forza Brynäs!
+1
Kommentera