Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238883

Sv: Gameday
Stenis: Självklart måste det finnas tillräckligt bra Gästrikar om att de ska spela i laget. Därför som jag menar att man måste bygga flickverksamheten från grunden och skörda frukterna långsiktigt. Lesky och andra menar att flickverksamheten får en avgörande boost av att damlaget är bland de bästa i Sverige, jag menar att det inte är en avgörande faktor i relation till andra faktorer. Så det är lite "vad är hönan och ägget" bakom framtida framgångar som är diskussionen.

Personligen ser jag det inte som en särskilt stor prestation att värva ihop ett topplag från ett år till ett annat, särskilt inte om det finansieras genom andra intäktsdrivande delar av verksamheten (vilket är oklart om det gör, men kan inte uteslutas). Det är ju uppenbart att Brynäs damlag är ett köplag med noll lokal förankring och jag har svårt att relatera till det, men självklart är det otroligt skickliga spelare i laget nu. Mitt intresse för att se matcherna är dock mindre än någonsin och flera jag känner har liknande känslor. Med tanke på det otroligt låga publiksnittet kanske man borde ta sig en funderare kring varför inte fler går dit, eller hur?

Förhoppningsvis blir det som vi alla hoppas på, dvs att man får fram egna spelare på lång sikt som kan kryddas med spelare utifrån. Just nu är det ju BARA spelare utifrån. Långsiktigt har alla Brynässupportrar samma förhoppningar och ambitioner för damlaget, det är mer vägen dit som vi verkar vara lite oense om.

Och att beskriva damlaget som en semiprofessionell verksamhet är väl inte att förringa utan snarare att beskriva verkligheten som den är? Jag hoppas att det kan bli en professionell verksamhet men där är vi ju inte nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Peja:
Handlar mycket om hur ligan utvecklas over there.
6 lag nu.
Fler har inte det varit sedan 2015.
Då spelar man i Sverige.

www.nwhl.zone/home
Kommentera

Sv: Gameday
Peja: ” Lesky och andra menar att flickverksamheten får en avgörande boost av att damlaget är bland de bästa i Sverige, jag menar att det inte är en avgörande faktor i relation till andra faktorer.”
”Mitt intresse för att se matcherna är dock mindre än någonsin och flera jag känner har liknande känslor. Med tanke på det otroligt låga publiksnittet kanske man borde ta sig en funderare kring varför inte fler går dit, eller hur?”

Jag vet inte publiksnittet för övriga sdhl-lag men min uppfattning är att många fick en aha-upplevelse av att damerna lirade mer intressant än man trott - och det tror jag enbart beror på nivån i laget. Av köpelaget.
Där håller jag även med Lesky.
Idolerna på väggarna är inte ens svenskar längre hos ungdomarna.
Att förena och förknippa toppspelare med sitt lag är ju mer än 1+1.
Sen att vi inte tittar lika mycket på dam och junior som herr beror väl till stor del på just regler och kvaliteten på isen, tex tacklingar för dam. Men det gör inte dam-hockey mindre professionellt utifrån förutsättningarna.

Sedan tycker jag många skriker efter värvningar just nu och jag tror ärligt de flesta skiter i nationaliteten på ett nyförvärv bara de förbättrar laget.
Personligen ser jag gärna en trupp av bara bissettar, gundersonar och scottar i topp framför en trupp av gästrikebor och gävleborgare i botten som nu,

” Personligen ser jag det inte som en särskilt stor prestation att värva ihop ett topplag från ett år till ett annat, särskilt inte om det finansieras genom andra intäktsdrivande delar av verksamheten”

Jag ser det som en jätteprestation att värva ihop ett topplag ett år till ett annat. Historien har väl visat hur svårt det verkligen är när man försöker.

Hur det finansieras, kan det spela någon roll?
Om det är ett företag som slänger fram sponsorpengar, om klubben har en sidoverksamhet som drar in samma summa, supporterinsamling eller om det är en testamenterad gåva? Det viktiga bör ju vara att inse att dessa pengar behövs för att lyckas både på kort och lång sikt. Strunt samma vart de kommer ifrån.
Kommentera

Sv: Gameday
Peja: ”Personligen ser jag det inte som en särskilt stor prestation att värva ihop ett topplag från ett år till ett annat, särskilt inte om det finansieras genom andra intäktsdrivande delar av verksamheten (vilket är oklart om det gör, men kan inte uteslutas). ”

Fast det beror ju på storleken på spelarbudgeten kontra andra lags.
Sen det där med vinstdrivande verksamhet, du kan väl inte syfta på Brynäs där inte?
Kommentera