Brynäs IF

713867 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2250369

Sv: A propósito de nada
Stenis: Manner har rätt i sak. Brynäs hade för dålig taktisk disciplin. Man tappade puckar eftersom man chansspelade för mycket, vilket gjorde att IKO kunde vända spelet och man tog dumma utvisningar vilket gjorde att IKO kuna göra mål i PP. Manners svenska sitter ju inte till hundra procent och det får man förstå, men jag tror en stor del av besvikelsen grundades i att man inte förmådde att göra det bättre när publiksiffran var så pass hög och man dessutom gjorde preci de felen som man inte får göra mot IKO.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Att ha en tränare som Manner kommer ju med ett pris också. När han vill få individerna att växa så måste också misstagen tillåtas och chanser ges. Förlora slag för att vinna kriget typ. Men om kriget gäller överlevnad, måste han inte in och styra hårdare då? Detta är inte ett Kärpät i toppen eller ett VM där FI inte har något att förlora.
T.ex. så är pp’t lika uselt som ifjol. Tydligt för alla.
Försvarspelet, ja, kvalitet saknas men kan andra lag så borde väl vi? Krävs det att Holmqvist lämnar?
Disciplinen. Den måste manifesteras av de ledande spelarna men många av dem verkar ha fått ett frikort att bara köra på (säkerligen i frustration ibland) och drälla med puckarna.
Självbilden. Märks väldigt tydligt mot OIK när vi bara skall vinna matcherna för att vi är Brynäs med 13 guld och OIK är en nykomling. Sen går det åt h:e.
Manner har en del att jobba och vissa saker måste han ta tag i illa kvickt och det kan kräva en resolut Mannerheim och inte den långsiktiga Manner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Manner har ju helt rätt i att tålamodet och noggrannheten saknades.
Det går ju inte att försöka ösa på och trycka ned Oskarshamn som Brynäs försökte med, då hamnar vi i hörnen och efter sargen i anfallszonen.
När vi tillslut tappar pucken så spelar Oskarshamn upp genom mitten och det blir kontringar gång på gång.
Sen diciplinen är ju inte bra heller med onödiga utvisningar heller, det håller inte speciellt inte i kombination med en totalt inkompetent domare.

Men visst vi hade ju trots allt en del chanser och borde ha vunnit med bättre avslut och bättre målvaktsspel trots allt men vi slarvade bort poängen. Minst ett kryss skulle vi rimligtvis ha fått med oss ändå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är bara att kolla hur laget uppträder innan OIKs 4-2. Laget är sjukt frustrerat på domaren och sig själva och jagar puck med huvudet under armen. OIK spelar enkelt runt och gör mål och matchen är körd.
Sen lär Manner ta ett snack med Rödin och Palve om att det finns fler brynäsare på isen samtidigt som dom och att det går att passa dessa och det kan faktiskt vara så att någon medspelare kan göra mål.
Rödin tenderar även till för långa byten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag har lst beröm över Eklind, men utvisningen igår i första perioden i offensiv zon som sedan leder till IOKs 1-2 mål är fanimej anledning att bli bänkad några byten för att markera att de fanimej inte är OK.
Kommentera