Brynäs IF

713039 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2253087

Sv: A propósito de nada
Peja: Sandström skriver en riktigt kritisk artikel i gd under helgen (se länk, obs pluslåst)

Som dom flesta vet härinne så har jag varit kritisk till om Manners spel, med nuvarande trupp, kommer att leda till att Brynäs tar fler poäng än under PA.

Och tyvärr verkar det som att Sandström (och jag har rätt) Brynäs har snarlik statistik den här och förra säsongen. Man har tagit 3 poäng fler den här säsongen än förra efter 18 omgångar. Man har även släppt in färre mål än förra 63 mot 69 så där är en förbättring.

Samtidigt har man gjort färre mål framåt i år, 42 mot 46.

Lite oroande i sammanhanget är att Rödin spelade 35 matcher och Scott 25 under förra säsongen. Båda dessa herrar har spelat alla matcher nu och ändå har detta endast givit 3 fler poäng.

Återigen har Brynäs en oerhört svag andrakedja, ett ständigt problem i föreningen. Palve och Sallinen har varit inne på 5 respektive 6 mål framåt i 5 mot 5 totalt på hela säsongen. Det är såklart alldeles för dåligt.

Genoway är en stor flopp som är inne på mer än dubbelt så många bakåt som framåt.

Brynäs måste få in fler spelare för att verkligen bli bättre än förra året. Dima är en start men minst en till spetsforward och en ledande back måste in.

Annars har vi ett nytt kval att se fram mot i vår tyvärr
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: ska vi prata statistik så ligger Brynäs i mittenskiktet eller toppen i dom flesta ”fancy-statsen”.

Det stora problemet är att vi inte gör lika mycket mål som vi skapar högkvalitativa lägen, vi släpper in fler mål än vi släpper till lägen och att vårat ST inte är bra nog för att kompensera det.

Corsi: 48.6, 8e plats
Corsi för: 47.5, 7e plats
Corsi emot: 50.0 8e plats
Expected Goals% (xG): 50.7%, 7a
xGF/Match: 2.26, 4a
xGA/Match: 2.20, 9a
High definition scoring changes (HDSC)/Match: 10.22. 3a
HDSCa/Match: 8.61, 8a

Alla siffror här är i 5v5. Men lägger man till powerplay och boxplay i detta så ser siffrorna ännu bättre ut vilket också innebär att vi är minst lika ineffektiva/ihåliga i ST.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: ” Och tyvärr verkar det som att Sandström (och jag har rätt) Brynäs har snarlik statistik den här och förra säsongen. Man har tagit 3 poäng fler den här säsongen än förra efter 18 omgångar. ”

Hur går detta ens ihop? Du och Sandström har rätt men vi har tagit 3p fler iår än förra? Skarp analys!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Hm, fast vi har ju 3 poäng mer än samma tid förra säsongen och de underliggande siffrorna ser bättre ut. Vi har goda möjligheter att undvika kval det är så vi bör se det istället.
Kommentera