Brynäs IF

713025 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2291284

Sv: A propósito de nada
Ove Myling:
"Kontinuitet... förändring... trendbrott"
Hur många borde få gå för att få till ett trendbrott?
40-50-60-70% av nuvarande lag? Hur tänker du?

Viktigt att få till en balans mellan gammalt o nytt... därför tror jag det är bra att behålla rätt spelare om en lägre lön kan förhandlas fram!
Viktigt att va noga med nyförvärven... så bra spets som vi har råd med...
Kontinuitet... se till att hålla Manner på gott humör! Mycket viktigt där vi befinner oss och med vår historia av sparkade tränare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SnowKing: Att mylingen på allvar tror att samtliga utgående kontrakt inte kommer att förnyas säger väl allt om hens hockeyöga och verklighetsuppfattning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SnowKing: "Hur många borde få gå för att få till ett trendbrott?
40-50-60-70% av nuvarande lag? Hur tänker du?"

Min utgångspunkt var att inget av dom utgående kontrakten skulle förlängas.

Alla skriver att spelare ska gå ned i lön för att stanna kvar och liknande men om vi går igenom truppen ser man ändå att sammansättningen inte är hållbar.

Backar: Bertilsson, Bergman och Lindstein har kontrakt. Man vill ha 8 backar så 5 till får plats i truppen. Bertilsson bör spela i första eller andra backpar, Bergman och Lindstein i tredje eller som extra. Vilka ur nuvarande backuppsättning vill man se nästa år?

Mylläri kan man tänka sig som högst tredje backpar eller som extra back? Är det värt att satsa vidare på en spelare som är 30+ som kanske inte spelar eller på sin höjd är i tredje backpar.
Björk och Hedberg, är det någon som vill se dom i första eller andra backpar. Inte jag iaf. Möjligtvis att man kan behålla en av dom i tredje backpar. Men nu har båda spelat i shl ett antal år. Blir kostnaden för att ha en av dessa i tredje värt det man kommer att få ut på så lite istid?
Genoway, vill någon se honom som en back i första eller andra nästa år? Kan man få ut mer för pengarna på annat håll. Är det viktigare med kvalitet än kontinuitet?

Forwards: Rödin, Ölund, Timashov, Eklind, Birgersson, Olesen har kontrakt (ja, jag vet att Palve och Scott oxå har det nu).

Eftersom nu Palve, Scott, Ölund och Birgersson har kontrakt så innebär det att om även Sallinen får förnyat är centersidan satt. Ett stort problem enligt mig. Scott och Sallinen är till åren komna och det finns ingen öppning att få in någon yngre utvecklingsbar spelare. Vilka centrar kan utvecklas till nästa år: Birgersson och Ölund, kanske Palve. Scott och Sallinen kommer på sin höjd att kunna bibehålla sin nuvarande nivå. Och om någon av de yngre får en positiv utveckling kommer Scott och Sallinen hamna längre ned i hierarkin/utanför laget och då uppstår samma problem som Brynäs brottats med i flera år; att man har dyra utfyllnads spelare långt ned i kedjehierarkin.

Hos forwards finns, som jag skrev , Tima och Rödin för första och andra kedjorna och Olesen och Eklind för tredje och fjärde kedjorna. 4 forwards ska få kontrakt plus en extra. Jag finner det för uteslutet att Pettersson, Molin och Danielsson ska få vara kvar. Ingen är bra nog att spela i första eller andra kedjan och för dyra och gamla att ha i tredje eller fjärdekedjan. Annars är man där igen med för dyra spelare långt ned i hierarkin. Är Gunler en man för första eller andra? tveksamt. Om Kvist duger som extra forward låter jag vara osagt.

Ska man förlänga en massa kontrakt så står man där igen, totalt fullskitna med dyra spelare långt ned i både backpar och kedjor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Modo söker en till fwd ge dom Molin ge oss Kelleher
Kommentera