Brynäs IF

714165 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2322786

Sv: Slutspelet 2022
munkas: Oskarshamn har gjort ett otroligt bra jobb i sin scouting. Sen så är det tydligt att spelarna får en bra utveckling där och blir bättre. Tyvärr oerhört få, om någon, som blivit bättre sedan de kommit till Brynäs det senaste åren.. Där måste ju ansvaret ligga tungt på Ove, han är väl anställd och jobbar numera som spelarutvecklare?.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelet 2022
Jugge: Hävda att ingen eller få blir bättre är väl lite att ta i, Gunler har tackat Ove ett antal gånger och lyckades nu få till ett AHL/NHL kontrakt. Sen kanske det inte är så lätt att utveckla avdankade 30+ spelare heller..
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Jugge: Tycker ansvaret ligger på många olika figurer. Dels har spelarna varit för dåliga, dels har inte tränarna använt vissa rollspelare rätt. Det mest uppenbara exemplet var ju när man tog in en PP-specialist (Zetterberg) och spelade honom 0 sekunder i PP-rollen som tog honom till SHL. Totalt meningslöst att göra en sån värvning om man inte har en tydlig plan för spelaren där man utnyttjar dennes styrkor. Jämför med när Oskarshamn tog in Karlkvist och använde honom helt rätt. Det är såklart möjligt att Zetterberg hade misslyckats i den PP-rollen i SHL, men då hade han i alla fall fått en ärlig chans att visa sitt kunnande.

Spelare som Ingman och Lindelöf var/är inte SHL-mässiga oavsett hur de används, men Dackell trodde ju att Lindelöf (och Z) skulle gå vidare till större ligor, har jag för mig att han sa när de värvades... det fiaskot tycker jag ligger helt på Dackell, jag känner många som har spelat mot Lindelöf och även VIK-polare som har sett honom spela hundratals gånger och alla blev väldigt förvånande när Brynäs gav honom ett SHL-kontrakt. Det var liksom bara Dackell (och Inge?) som trodde på honom i SHL.

När det gäller Molin undrar man om han har en tydlig rollbeskrivning och om han utvärderas utifrån den?
Kommentera