Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2328807

Sv: A propósito de nada
Peja: Jo, men… Håkan Loob beskrev lagbygge på ett mycket intressant sätt i ”Hockeykväll” på SVT i höstas. Han tänker sig att man bygger lag som ringar i en cirkel inifrån. I kärnan, längst in, har man spelare med både stark klubbkänsla, ledaregenskaper och skills. I nästa ring har man spelare med stora skills – men kanske inte samma klubbkänsla och ledaregenskaper. Ringarna utanför detta är mer för ”kompletteringsspelare”. Är det inte precis det Brynäs försöker göra?

Man har knutit upp de spelare som man betraktar som ”kärnan” – Rödin, Scott, Bertilsson, Kinnvall och kanske någon till. …Och i nästa ”ring i cirkeln” har man Timashov, Palve och kanske några till.

Flera av de spelare som inte kontrakterats platsar förstås i Brynäs – men många har haft kontrakt på för hög nivå. Här finns det väl ingen anledning att springa benen av sig för en namnteckning? Det är väl ganska sunt att spelarna själva får signalera sitt intresse? Då etablerar man ett sunt förhandlingsläge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: Det var ett sunt resonemang från Loob, men som Brynässupporter hade det varit trevligt att höra lika sunda resonemang från människorna som bygger framtidens Brynäslag.

Kinnvall är en bra stommespelare. Det skulle en spelare som Olle Alsing också kunna bli. Hoppas även få en klassmålvakt på åtminstone ett par år, gillar inte att man byter förstakeeper så ofta.
Kommentera