Brynäs IF

713936 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2481599

Sv: A propósito de nada
J-S: Westfält var direkt dålig i Brynäs. I nivå med Kvist och Birger. Inte heller Lööke höll SHL-klass även om man såg att det fanns vissa offensiva kvalitéer i honom, och jag betvivlar att du beklagade dig mycket för sisådär 5 år sedan när de släpptes (Lööke ännu tidigare).
Att se dessa två som lovande juniorer, där Brynäs gjort ett misstag som släppt dom känns endast som en efterhandskonstruktion för att du ska kunna klaga på någonting. Brynäs har släppt massor av unga spelare som inte hållt SHL-klass vid tillfället, men ytterst få har lyckats klättra tillbaka till denna nivå. Att just Lööke och Westfält skulle vara dom två som lyckades, ja hur skulle någon veta det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
LKV: "Westfält var direkt dålig i Brynäs. I nivå med Kvist och Birger. Inte heller Lööke höll SHL-klass även om man såg att det fanns vissa offensiva kvalitéer i honom"

Det du skriver är en kraftig överdrift. Både Westfält och Lööke var betydligt bättre än Kvist och Birgersson. Båda spelade regelbundet i ungdomslandslagen till exempel. Westfält plockades in till Brynäs hockeygym.

Jag drog en lans för att båda (olika år naturligtvis) skulle få vara kvar i föreningen. Dock hade dom oturen att komma upp under BZ som hellre fyllde på med medelmåttor från allsvenskan och sen räckte inte pengarna till ordentlig spets och vi satt fullskitna med dyra spelare långt ned i kedjeformationerna. Något som Brynäs fått sota för ända fram till nu i stort sett.

Kan minnas fel nu men var inte Westfält dominant i Play in mot Luleå under Sjödin. Play in, ni vet det som heter åttondelsfinal nu och som Brynäs bara kan drömma om.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LKV: Förövrigt tråkigt att Wallin snapade upp Westfält på ett långtidskontrakt. Hade varit en perfekt utfyllnadsspelare med potential för ett billigt pris.
Kommentera