Brynäs IF

713937 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2481518

Sv: A propósito de nada
Peja:" Lööke och Westfält hörde inte heller hemma i SHL senast de var i Brynäs. Det var därför som de gick ner ett steg till Hockeyallsvenskan. De utvecklades i HA och återvände till SHL som färdigare och bättre spelare. Det finns ingenting konstigt med det. Både Brynäs och spelarna själva gjorde helt rätt när de gick ner i HA."

Nu missförstår du mig,

Påstår inte att det var fel att låta dessa spelare ta ett steg ner i HA för att utvecklas vilket Brynäs gjorde med Ljungkrantz förra säsongen, felet var att släppa rättigheterna till dom,

Egna produkter är en förenings bread and butter.

Lööke och Westfält är bara två egna lovande produkter som släppts finns åtskilligt fler spelare bla Kinnvall mm mm.

Sen behåller vi spelare som Kvist Birgersson vilket dom flesta kan se inte har vad som krävs för att lyckas i SHL.

Något har varit fundamentalt fel i Brynäs organisation i många år och det började absolut inte med Alcen utan långt låångt tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Westfält var direkt dålig i Brynäs. I nivå med Kvist och Birger. Inte heller Lööke höll SHL-klass även om man såg att det fanns vissa offensiva kvalitéer i honom, och jag betvivlar att du beklagade dig mycket för sisådär 5 år sedan när de släpptes (Lööke ännu tidigare).
Att se dessa två som lovande juniorer, där Brynäs gjort ett misstag som släppt dom känns endast som en efterhandskonstruktion för att du ska kunna klaga på någonting. Brynäs har släppt massor av unga spelare som inte hållt SHL-klass vid tillfället, men ytterst få har lyckats klättra tillbaka till denna nivå. Att just Lööke och Westfält skulle vara dom två som lyckades, ja hur skulle någon veta det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det är inte alltid så enkelt att behålla spelarrättigheter om det ligger i spelarnas intresse att lämna. Allsvenska klubbar, då i synnerhet de största i toppen, är stolta klubbar som inte gillar att satsa på inlånade SHL-talanger.

Jag tror inte att Lööke hade fått chansen i Timrås förstakedja med Dahlen, eller att Ersson hade blivit målvaktsetta i Västerås, om de hade varit utlånade från Brynäs. Det förtroendet hade de knappast fått då.

Om du har skött allt snyggt och bibehållt bra kontakt med spelaren så kommer denne att välja Brynäs vid SHL-återkomst efter utvecklingsår(en) i Hockeyallsvenskan. Ersson hade erbjudanden från i stort sett alla SHL-klubbar efter succén i Västerås, men valde spel i Brynäs eftersom man hade skött det snyggt och bibehållt en god kontakt med honom.
Kommentera