Brynäs IF

713952 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2484862

Sv: Inte över riktigt än
Huge: jag baserar det inte på tabellen, där möter vi och HV ungefärliga lag placeringsmässigt, däremot baserar jag det på att HV har plusstatistik på OIK samt 1-2 i matcher mot Skellefteå, Brynäs har 0-3 mot Växjö samt 1-2 mot Timrå, det gör i min värld att HV har en lättare avslutning.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Tror inte att resultaten i tidigare möten mellan resp lag spelar lika stor roll idag, när två omgångar återstår och våra resp motståndare både slåss om topp6 och serieseger.
Om något så känns det iaf att HV inte har nåt lättare motstånd kvar än vad vi har.
Enbart siffrorna i tidigare möten behöver ju heller inte alltid spegla hur matchbilden har sett ut och hur rättvist eller orättvist resultatet har varit.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: HV har en lättare avslutning oavsett motståndare av den enkla anledningen att de är ett betydligt bättre lag än Brynäs just nu. De har också haft väldigt enkelt för just Brynäs och det mesta talar för att de kommer att ta 3 poäng i mötet mellan lagen. Till och med när HV var som sämst, innan de värvade typ 10 klasspelare, vann de mot Brynäs.

Brynäs ska givetvis inte ge upp, men nu finns det inte längre särskilt mycket som talar för att man kommer att lyckas undvika kval. Om man ska kvala är det antagligen bättre att det blir klart innan slutomgången, så att man kan vila slitna och halvskadade spelare inför kvalet. Malmö kommer att ha möjlighet att komma väldigt fräscha till kvalspelet.

Det som talar för Brynäs i ett eventuellt kval är att man trots allt är bättre än Malmö. Visst har Malmö blivit bättre med bättre målvaktsspel, men Brynäs har också höjts sig på den punkten.
Låst ämne