Brynäs IF

713666 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2700789 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Hinken: ” Vi spelade med i princip samma lag i SHL som i HA och var en poäng från slutspel. Så det går uppenbarligen utan att rensa ut halva truppen.

Men för att göra som oss krävs det en Karlin som har ett hockey IQ utöver det vanliga”

Brynäs har en bra kärna, betydligt bättre än vad Modo hade som är beprövad på SHL nivå. Men den kommer definitivt behöva kryddas med både spets och bredd, plus att Alcén behöver träffa rätt på målvaktssidan. Inget som varit hans paradgren direkt de sista åren.

Din sista mening är så typiskt en modoit. Modo är unika och har alltid varit bäst jämt… Det vet vi, det är sen gammalt… Karlin har på inget sätt bättre meriter än Gällstedt, varken som spelare eller tränare…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: jo men dom i föreningen kan inte skapa något ur inget, det lär börja högst upp som är herrlaget och då behålla stor mängd spelare med den vinnarkultur som skapades i HA och som finns i det omklädningsrummet lär värnas och grundas och med det samtidigt sprida det genom hela föreningen, det är ju svårt att skapa en kultur från en person som svedman eller alcen utan det måste få skapas av en stor grupp och sen föras vidare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Samtidigt verkar många SHL klubbar ha kollat på honom så inte fel som en billigare spelare, någon som kan slåss om en ordinarie plats
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vet inget om Källgren, men rent statistikmässigt ser jag inget som sticker ut. Men jag antar att andra insatta inom organisationen har fått information som pekar på annat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fyboda: Vi spelade med i princip samma lag i SHL som i HA och var en poäng från slutspel. Så det går uppenbarligen utan att rensa ut halva truppen.

Men för att göra som oss krävs det en Karlin som har ett hockey IQ utöver det vanliga
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Menar inte kulturen i gruppen utan i hela föreningen. "Hur man tävlar" på högsta nivån. Var man måste lägga ribban för att vara ett konkurrenskraftigt lag. En acceptabel lägstanivå har Brynäs haft svårt med egentligen hela 2000-talet men i synnerhet sedan 2017-finalen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: tror att i tanken med kulturen, så tror jag att efter att ha läst och lyssnat på alla i laget och runt laget så lät det som att kulturen lyfts mycket och tror det därför är bra om många blir kvar för att fortsätta med den kulturen och spelsättet och sen få in nya spelare för att spetsa, ska bli intressant och se vad den kultur dom säger har kommit fram under HA utvecklas i SHL
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: då kan man ju lika gärna behålla dem backarna vi hade i HA. Än att värva någon annan Ha back som är oprövad i Shl…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fyboda: Ja, dynamiken blir såklart mysig när det går bra. Hur hade gruppen hanterat motgångar i nivå av det vi haft senaste åren? Det får vi aldrig veta.

Det viktigaste för Brynäs är att kulturen blir bättre, återstår att se om sejouren i HA har gjort något för att förbättra den.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Herre P: Det där skulle jag säga är att gå i fällan. Jag hade exakt samma känsla av upplagan vi hade i HA. Och när SHL startade så tog det inte mer 20 minuter innan jag insåg att vi förmodligen behöver nya backar och en SHL mässig center. Men ni har på förhand bättre spelare för SHL än vad vi hade när gick upp. Men att tro att den upplagan ni har nu skulle förbli sådan i SHL, det är bara naivt. Renovering kommer att krävas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs med och hugger på Simon Åkerström enligt källa.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Om Källgren kommer borde vi ha råd med en hyfsad andrekeeper, typ topskiktet i HA. En sådan som Antoine Bibeau skulle sitta fint. Fin räddningsprocent senaste åren, nosade t o m på NHL för en handfull år sedan. Jämn och stabil. Borde kunna konkurrera om förstaspaden. God för 20-25 matcher i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Källgren minns jag som riktigt bra. Betydligt större arbetsprov än i fallet Andrén.
Så tror jag inte att Källgren är en ”300k-målvakt” som Hellberg, snarare 180-200k. Klart att det spelar in.

Rena spekulationer såklart. Men hellre Källgren på 200k än Hellberg på 300k.

Om nu det typ stämmer med lön, så lägger man säkert också några extra slantar på en någorlunda beprövad back-up.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
havre: Ja, Brynäs borde försöka utnyttja bristen på Stockholmslag i SHL genom att locka spelare därifrån och även från Uppland, som traditionellt sett ofta har valt mellan Stockholmslagen och Brynäs. Robert Hägg är en bra upplänning som kanske flyttar hem till Sverige i sommar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Med tanke på att vi för två år sedan stod med SHLs på förhand bästa målvaktspar som sedan visade sig skulle bli en total katastrof så väljer jag denna gång att inte döma på förhand.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: ”var inte det i samband med att ledande personer i laget/ledningen/styrelsen kom överens om att det var dags för Manner och co att bli sparkade? Var det inte då som Finnarna blev ”sura”.”

Det scenariot är osannolikt då Manner fick en förlängning som huvud tränare och det var aldrig på tapeten att någon av tränarna skulle bli arbetsbefriade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Känns som en stor fördel för Brynäs att det saknas stockholmslag i SHL, spelare med anknytning dit lär ju ha större incitament att söka sig till Brynäs som är relativt nära. Precis som i Källgren-fallet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: var inte det i samband med att ledande personer i laget/ledningen/styrelsen kom överens om att det var dags för Manner och co att bli sparkade? Var det inte då som Finnarna blev ”sura”.

Oavsett så är det skönt att se att Gällstedt verkar vara den första tränaren på herrans många år som lyckas få med sig laget på sin ”sida”👏🏻
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med.

Det som jag tycker Alcén utvecklat mest är förmågan/kunnandet att värva bra människor.
Det tror jag han lärde sig den hårda vägen med uttåget.

Sen är det en svensk målvakt oxå. Med bas i Stockholm. Inte långt för familjen att besöka släkt. Inte att bortse från.

Undrar vad som gjorde att det bildades falanger i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Kan inte påstå att jag har jättekoll på Källgren men Brynäs måste verkligen vara säkra på sin sak om man skriver 3 år.”

Man kan ju alltid hoppas på att Källgren är en lika bra målvakts värvning som Clara var 5+.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det går väl alltid att dra olika paralleller om man verkligen vill.

Hellberg - folk drar paralleller till Lindbäck på grund av åldern och eventuellt längden och utseendet.

Källgren - folk drar paralleller till Andrén eftersom han har vunnit guld med Växjö. Skulle de tacka nej till Emil Larmi också?

Kan inte påstå att jag har jättekoll på Källgren men Brynäs måste verkligen vara säkra på sin sak om man skriver 3 år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: ” Är väldig kluven till Källgren, speciellt på ett treårskontrakt.”

Jag tycker Källgrens stats påminner mycket om Högbergs i LHC, ( som nu får chansen i NHL igen )
Oroväckande är Växjös SM guld med Andrén och det är lätt att dra paralleller med Källgren.
Skillnaden är Nordamerika där Källgren har skolats in under några säsonger,
Tror Källgren kan göra det bra i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dynamiken jag sett i HA Brynäs är långt ifrån det jag skådat i klubben sen 2012..jag tycker inte den ska underskattas. Hoppas och tror att den följer med upp till SHL och att spelare som kommer tar den till sig till 100%, blir det så är jag inte orolig för nästa säsong. Vad tror ni?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Jag tror att vi kommer spela på samma sätt nästa säsong som vi gjorde den här säsongen i HA. Tror lite det var tanken att bygga upp ett spel och spelsystem som vi ska fortsätta med. Har för mig att sättet att spela påmine om Skellefteås sätt att spela, pratade man om i någon podd, minns inte vilken. Kan ha fel dock.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det var ytterst små marginaler som gjorde att Brynäs hamnade i kval men det hade hänt förr eller senare oavsett då de efter senaste finalen varit i konstant utförslut.

Det var 3 delat vill jag säga:
Dels så var Lindbäck en total jävla katastrof i målet och ändå valde Alcén att fortsätta med honom medan Vevi varit en stabil SHL målvakt.

Det katastrofala defensiva finska tänket som höll första säsongen men blev helt synat säsong 2

Får hoppas att de lärt sig av misstagen och vill spela en mera konsekvent anfallsinriktad hockey nästa säsong
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är väldig kluven till Källgren, speciellt på ett treårskontrakt. 1+1 hade varit bättre. Han har inte övertygat i NHL, blandat och gett i AHL (siffrorna övertygar då inte) och arbetsprovet i SHL är för litet i min mening för att meritera ett så långt kontrakt. Det är rätt hylla vi letar på, men osäker på om Källgren är rätt kille. Hoppas jag blir ordentligt motbevisad.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lirarn77: ” kan ju inte komma upp med ett lika lag vi åkte ur med….”

Tror det var så mycket mer än att spelarna inte räckte till när vi åkte ur SHL,( åtminstone ute spelarna )
T ex en cirkus utan dess like gällande målvakterna,
En delad trupp som inte drog åt samma håll.Osv,

Så retrospektivt ser jag att ledarskapet var det största problemet när vi åkte ur SHL.
Inte kvalitén på spelarna utan med rätt ledarskap skulle vi klarat SHL kontraktet med det laget.

Jag ser en enorm potential i Brynäs laget som vann HA i överlägsen stil föregående säsong.
Med rätt spelar förstärkningar och en solid ledarstruktur som får laget att dra åt samma håll så ska det inte vara några problem att hänga kvar i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: nej dom söker nog efter en mer rutinerad målis
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Hade vi varit kvar i HA så tror jag Steinbergs hade varit given tvåa. Nu känns det som ett alldeles för stort steg från j20.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Gällande det här med 2 målvakter. Finns det någon chans att Kristers Steinbergs blir andremålis när man hade så bra erfarenhet av Clara (en annan ung målis alltså)? Eller tror ni att Brynäs vill värva 2 mer eller mindre meriterade målvakter?

Ser ju själv helst 2 etablerade målvakter (en mer, en mindre) själv med en tydlig förstemålis och inte något "vi ska dela på bördan"-snack.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
En center kommer sannolikt in. Frågan är om Alcén & Co. vill ha en offensiv, spelskicklig förstecenter eller en hårt arbetande tvåvägscenter för en mer defensiv lina?

Om Alcén siktar på den förstnämnda typen tycker jag han borde kolla in Cal Burke, fd collegespelare som senaste tre åren har en stigande trend i AHL. Höjs till skyarna av duon i Hockeylabbet. De menar att hans underliggande siffror i det offensiva spelet är exceptionella. Antalet chanser åt sig och andra som han skapar i sina byten är skyhöga, menar statistiknördarna i Hockeylabbet. Kostar nog inte mer än 150 tusen/månad och är i bra ålder för flytt till Europa. Högerskytt dessutom.

Om Alcén hellre söker en tvåvägscenter med hygglig fysik men ändå fin blick för spelet är Oskar Bäck intressant. Fin playmaker som jobbar hårt för laget. Tjänar typ 70 papp/mån i AHL, låter som rena kapet, men kanske lite väl lik våra nuvarande centrar Vesel och Ölund.

Tycker väl att Burke låter mest intressant om vi ska ha en förstecenter och samtidigt vill spara flis åt Benn, två målvakter och några till högoktaniga värvningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lirarn77: Helt med dig på att truppen måste uppgraderas. Kvist skulle försöka hitta en bra match i HA.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: respekt absolut, han har slitit för att hjälpa upp oss igen, men min kanske lite respektlösa liknelse är ju att vi måste tyvärr tacka av spelarna som inte håller, oavsett att dom har klubbhjärta, titta bara på Saik, dom hade Robertsson i fjärde linan, samma Robertsson som vi dreglar efter, vi ska ju trots allt spela i den ligan kommande säsong, kan ju inte komma upp med ett lika lag vi åkte ur med….
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tillsammans med Dalibor Dvorsky, Otto Stenberg, Marcus Sylvegård och Samuel Johannesson.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: ja absolut, men vi måste bygga ett starkare lag i SHL . Där håller han inte . Vi måste bygga om .
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tycker det vore ett rent misslyckande om vi inte hittar en tydlig första center . Skulle göra så mycket för laget . Gärna någon med bra skridskoåkning eftersom silver inte är den snabbaste längre .
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Man undrar hur planen i så fall är. Det är inte idealiskt för Brynäs om de åker över på campen och ansluter till Brynäs i ett sent skede. Då blir det ju lite av en chansning, eftersom man inte kan vara 100% säker på att de inte blir kvar där borta. Svårt att chansa på det sättet med två spelare - men vi får väl helt enkelt se hur St Louis tänker.

Källgren, Djoos, Lindblom och Silfverberg - och de tre kontaktsförlängarna med Indrasis, Ölund och Kopacka - vore en djävulskt bra start på silly season. Hoppas något offentliggörs de kommande dagarna.

Om man ror hem de här sammanlagt 7 spelarna, så behöver man ju inte ha jättepanik inför fortsättningen. Då har man nog ungefär lika många luckor kvar att fylla som en del andra SHL-lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Så får han spela där med Theo Lindstein så småningom. Theo och Simon får drömma gemensamt om St Louis under kommande säsong - om bägge förhoppningsvis spelar iBrynäs kommande så har de mycket att snacka om.

För övrigt vill jag minnas att Christer Olsson gick från BIF till St Louis i mitten av 90-talet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lirarn77: En kille som slitit häcken av sig för att spela upp oss till SHL och liknelsen blir "ett tuggummi under skon". Kom igen lirarn, Kvist förtjänar mer respekt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tänker att Källgren kanske får stå 30 matcher och så hittar vi en som kan stå ca 20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Hoppas det inte stämmer att Kvist blir kvar, fan han är ju värre en ett tuggummi under skon, går visst inte och bli av med honom, en ytterst begränsad spelare, håller medelmåttig HA klass, men i SHL nej, tycker med tydlighet sist han spelade där att han inte håller den klassen, han kommer nog inte utvecklas mer heller, Östersund kan ta honom, där kan han få en roll i 2-3 dje linan, bra för alla parter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Ljungkrantz kan nog bli bra på sikt. Det säger något om hur Färjestad tänker att de lät honom spela 1 år till med Almtuna. Kvist och Birgersson var ju helt okej i Hockeyallsvenskan, men ändå tydligt att det finns många bättre hockeyspelare där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Det betyder att Tommy Sjödin sa till Robertsson att "Om du skriver på för Brynäs så fixar jag kontrakt med Blues"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Han kommer nog bli utlånad till oss
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Alla 3 juniorer som utgjorde Brynäs 4 e kedja sist i SHL dvs Kvist, Birgersson och den sista har visat sig vara bra HA spelare.nVisst att en av dem skrev på för Färjestad men där blev det mest 4 e linan eller bänken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Robertsson signar för St Louis. Betyder det att vi kan räkna bort han eller kan det fortfarande vara aktuellt med utlån hit?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lulessss: sa bara en dröm.
Men inte realistiskt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Kvist går inte in på fyra kedjor i SHL och som 14/15-forward har man ju hellre någon yngre med större uppsida. Kvist fyller 23 år i sommar och borde gå ner i HA för att få mer istid någon annanstans. Flera superspännande J18-spelare kommer ta klivet upp i J20 nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
tänker såhär kring Kvist, visst han är inte dyr, men dyrare än att köra en lovande junior, tycker det hade varit bättre för oss och Kvist om han tar en större roll i ett allsvenskt lag
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Menar naturligtvis Kvist! nHar svårt att hålla isär de där 3 relativt begränsade juniorerna.
Kommentera

2700789 · »