Brynäs IF

713206 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2507652

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Höken spekulerade lite i podden kring lönebudget. Malmös plan var att initialt lägga runt 16-17 miljoner i HA. Vilket ungefär Södertälje och Löven ligger på den här säsongen, sedan så spetsar man med något ytterligare under säsongen.

Brynäs har nog ungefär samma förutsättningar. HV hade en budget på runt 30 miljoner i slutet av deras säsong i HA. Vilket betyder att man inte kommer vara i närheten av HV. Skulle Brynäs snudda på 20 miljoner i slutet av nästa säsong så har ändå HV spenderat 10 miljoner mer. Så man kan direkt slå fast att det inte kommer bli på samma nivåer och vår resa kommer se annorlunda ut.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Lemp: notera att Hv71 hade ett halvt allsvenskt lag pp läkataren med. Dock var det värdefullt i slutspelet, se hur Björklöven fick göra. De fick lira med 4st backar och fkytta ner em center
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Lemp: Hänger en hel del på sportchef om 20 miljoner räcker eller inte - Det hade nog räckt för Oskarshamn.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Lemp:

Försökt fundera kring hur laget kan se ut nästa säsong. Men det är svårt när det finns så många osäkerheter i nuläget och man vet inte var attraktivsnivån är numera.

JJ/Dansk/Lindbäck-Cannata

Stannar Lindbäck? Vill man att han ska stanna? Och till vilket pris? Finns en del alternativ med Brynäskoppling, JJ och Dansk harvar i AHL, är någon av dom ens intresserade? Cannata ryktas vara på glid från Oskarshamn, var riktigt bra i Löven. Men han kan säkert gå till Liiga eller DEL om han vill.

Ole Einar Engeland Andersen-Kinnvall
Lindstein-X
X-Viktor Persson
A.Eriksson

Vem är Ole Einar Engeland Andersen tänker ni, en norsk back som har varit riktigt bra i norska ligan den här säsongen. Ska tydligen vara på HA klubbarnas bord, ingen som bevisat någonting i Sverige, men ett intressant namn. Kinnvall kvar i den här laguppställningen, hade varit otroligt bra i HA. Lindstein kvar, V.Persson in som 6-7 back, kan säkert växa. A. Eriksson extraback. Tänker att man går nog in med ett tunnare lag som sedan spetsats lite mer under säsong. En del luckor som måste fyllas med erfarna och skickliga spelare på HA-nivå.

X-X-Persson

Lundin-Molin-Gradin

X-V.Johansson-Nybeck

Nordh-Blomman-Ljungkrantz

Kvist, X

Persson vore ett spetsnyförvärv för oss, känns dock aningen svårt, både med konkurrens från SHL och Mora. Kanske är han sugen på något annat efter ett par säsonger samtidigt som Mora bygger om. Lundin lämnar Timrå, vill han gå ner i HA? Kanske inte men han har presterat där tidigare med Lööke och Dahlen. Vore ett bra nyförvärv tillsammans med Molin och Gradin som kan vara en bra andrakedja. Tredje består av lite ungdomlighet, Valdemar Johansson från Almtuna som varit duktig den här säsongen, detta ihop med Nybeck som varit bra i AIK. Sedan en sista och billig kedja med Nordh-Blomman-Ljungkrantz. Här behöver förstakedjan sättas tillsammans med mer erfarenhet och spets från HA. Svårt på förhand att bygga upp laget, det kan göras på så många sätt.

Tränare då?
Gällstedt och Larsson? Brynässpåret där man dock kan ifrågasätta vad dessa kan om HA, speciellt Gällstedt efter åren i Schweiz.
Annars är huvudspåret Kimby eller Helmersson. Ser inte så många andra namn som känns intressant i nuläget.
Låst ämne