Brynäs IF

715270 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2509461

Sv: Alla Helvetes Kval
JohnnyBotox: Tycker det är oroväckande att vi här i Brynäsboken redan börjat prata om Sjödda och Janne som coacher. Har vi inte lärt oss något alls?

En ny sportchef är det enda som är viktigt nu. En sportchef med erfarenhet, en spelidé och som har koll på HA. Denne sportchef utser därefter en headcoach med samma tänk för att applicera sportchefs OCH sina egna tankar och idéer på isen (eftersom dom vill spela samma hockey).

Vi kan INTE börja med tränare ännu en gång. Tror någon härinne på fullaste allvar att Alcén har någon form av idé av vilken hockey Brynäs ska spela? Alcén, som inte identifierar spelartyper som saknas och behövs, utan istället värvar kompisar eller andra "namn" som en gång har gjort något bra men som inte håller längre.

Han visade innan deadline vilken typ av sportchef han är när han pratade om att alla var intressanta att värva så länge dom kunde bidra (kort sammanfattat). Vi kan inte ha en sportchef som gnuggat i en fjärdelina, utan spelförståelse, med munnen som främsta vapen. Han saknar både spelförståelse och har noll förmåga att identifiera brister i laget. Detta har bevisats i två säsonger nu.

Exempelvis, titta på NHL. Vilka i NHL är riktigt bra sportchefer (i det här fallet GM:s)?
Joe Sakic, Colorado - spelgeni som aktiv
Steve Yzerman, Detroit - spelgeni som aktiv
Rob Blake, LA Kings - tuff, fysisk back med stort hockey-iq
Bill Guerin, Minnesota - Sniper och framspelare, bra hockey-iq
Chris Drury, New York Rangers - playmaker med bra hockey-iq

Listan ovan kan göras längre, men det räcker så. Ska man prompt ha en föredetta Brynäsare som sportchef kan man väl ändå få in någon med spelförståelse? Vet i dagsläget inte vem det skulle kunna vara, så ta in någon utifrån istället. Vi har ju ett gyllene läge nu att göra det här till något bättre, ta den chansen!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
SuneMangs: Är så fruktansvärt trött på tjat om att sparka sportchefer, allt handlar om hur en tränare tar sig an truppen, anpassar, balanserar personkemi och spelartyper.
Alcén gjorde väl helt ok jobb
Dmytro Timashov 33 poäng
Samuel Johannesson 32
Johan Larsson 31
David Sklenicka 31
Hannes Björninen 25
Johannes Kinnvall 19

Förresten ingen som klagade på Sundlöv när han spetsade till en redan bra trupp med Patrik Berglund och Bertilsson inför Peter Andersson säsongen.
En sportchef ska främst jaga önskade spelartyper som tränaren vill ha och sedan få godkänt för det han presenterar.
Sen gäller det att sportchef och tränare har samsyn i vad som krävs och hur man formar en lyckad spelartrupp.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
SuneMangs: Frågan är väl varför så många verkar tycka att grundkriteriet för att bli ny tränare eller sportchef i Brynäs är att man har spelat massa matcher för klubben?

Grundkriteriet för att man ska kunna bli tränare borde rimligtvis vara att man är inne i en framgångsrik tränarkarriär. Att man har visat sig vara en duktig tränare på liknande nivå som Brynäs spelar i.

Finns det någon SHL-klubb förutom Luleå som har en spelarikon som huvudtränare?

Luleå lät ju Bulan imponera som attan i Brynäs innan de gav honom jobbet. Han fick alltså jobbet på rimliga meriter, inte på grund av sin spelarkarriär.
Låst ämne