Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2510133

Sv: Alla Helvetes Kval
SuneMangs: Är så fruktansvärt trött på tjat om att sparka sportchefer, allt handlar om hur en tränare tar sig an truppen, anpassar, balanserar personkemi och spelartyper.
Alcén gjorde väl helt ok jobb
Dmytro Timashov 33 poäng
Samuel Johannesson 32
Johan Larsson 31
David Sklenicka 31
Hannes Björninen 25
Johannes Kinnvall 19

Förresten ingen som klagade på Sundlöv när han spetsade till en redan bra trupp med Patrik Berglund och Bertilsson inför Peter Andersson säsongen.
En sportchef ska främst jaga önskade spelartyper som tränaren vill ha och sedan få godkänt för det han presenterar.
Sen gäller det att sportchef och tränare har samsyn i vad som krävs och hur man formar en lyckad spelartrupp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Swede9: Jag tycker att Alcén gjorde ett uselt jobb.

Varför?

Målvakterna - 4 etablerade målvakter under säsongen och en sparkad målvaktstränare. Kostade hur mycket som helst. Och hur bra målvaktsspel levererade alla dessa rockader och spenderade pengar?

Backarna - Enorm övertro till skadedrabbade spelare som Bertilsson och Kinnvall. De är inte i närheten av den nivå som Alcén går runt och trot att de är. Bertilsson är en okej rollspelare, Kinnvall är en PP-specialist som kanske inte ens håller SHL-klass i övriga spelformer.

Forwards - Både sämst spets och bredd i ligan. Enorm brist på målskyttar. SHL:s överlägset sämsta forwardsuppsättning. Enorm brist på matchvinnare som gjorde att laget torskade många jämna matcher. Hade antaligen varit bättre om man inte hade slösat massa pengar på målvaktsposten.

Helhet: Målvakter som släpper in enkla puckar, en backuppsättning som är för dålig i egen zon och en forwardsuppsättning utan bra spets och en fullständigt obefintligt bredd som skapade en obefintlig konkurrenssituation.

Sen får du gärna lista kontraktsförlängningarna i samma veva som nyförvärven som Alcén har gjort. Där slösades också mycket pengar.

Utfallet av helheten? Hockeyallsvenskan 23/24.

Nej, om du tror att Alcén gjorde ett bra jobb så lurar du dig själv. Det var hans första och förhoppningsvis sista lagbygge. Han gjorde tyvärr alla de felen som man befarade att han skulle göra.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Swede9: Fast om sportchefen tar in en tränare som förespråkar 100% skridskoåkning med forcheck som Peter Andersson och sedan kompletterar samme sportchef med Patrik Berglund som har både dålig kondis och är fruktasvört slö på skridskor. Så har han inte balanserat eller anpassat truppen på rätt sätt och gett tränaren rätt förutsättningar, utan främst gått på ett stort namn bara för att chansen dök upp. En bra sportchef hade håll fast vid sin linje för att optimera laget och ge tränaren rätt förutsättningar att genomföra spelidén och inte fallit för frestelsen att sola sig i glansen av ett stort namn.
Låst ämne