Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2510788

Sv: Alla Helvetes Kval
lapad: Vilka konkreta tränaralternativ till Manner känner du till då, som fanns att tillgå och som man borde ha ersatt Manner med?
Du resonerar ju jävligt ologiskt och märkligt när du å ena sidan sågar lösningen med Molin och samtidigt förespråkar en fortsättning med Manner, trots att du tror att resultatet med Molin eller Manner vid rodret skulle bli ungefär detsamma.

"Redan i somras visste vi att det saknas en eller två målskyttar i laget. Alcen har haft god tid på sig att hitta någon eller några men inte lyckats."

Och varför lyckades Alcen inte med att värva den spetsforward man sökte då?
Vilka spelare hade och hade inte Alcen kontakt med?
Hur utvecklade sig alla ev förhandlingar och kontakter?
Hur såg marknaden ut?
Vilka tackade nej till Alcens bud, vilka tvingades Alcen tacka nej till, vilka motiv till att tacka nej hade spelare som Alcen ville värva angett?

Ännu fler konkreta frågor utöver det jag tidigare frågat dig om men som du fortfarande bara besvarar med floskler och meningslösa svar som att Oskarshamn och andra lag minsann lyckats bättre...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Det spelar ju liksom ingen roll om Alcen ..hade kontakt med ngn hit eller ngn dit..Han landade ingen målskytt.
Om ditt resonemang är rätt så slutförde inte Alcen det jobb han var sätt att göra..
Som en lokförare som kör tåget men stannar 200 m från stationen..Han gör alltså inte sitt jobb.
Det hade hedrat dig om du bara hade lagt dig platt och sagt..en skitsäsong med massa felbeslut till höger och vänster ! Gör så Huge och så knyter vi händerna i fickorna. Och tar nya tag i HA
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Det är stor komik att läsa dina inlägg. Även i denna stund efter en historisk förnedrande degradering så fortsätter du att försvara ledningen med hänvisning och yrande om förutsättningar, insyn och dom obligatoriska soffcoacherna…

Jag skulle säga att förutsättningarna för Brynäs har varit bra. Rätt övertygad om att vi haft en lönebudget på den övre halvan. Men den inkompetenta sportsliga ledningen (som du kallar dom kompetenta tjänstemännen med insyn) har misslyckats kapitalt med att ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen. Vi var sämst. Vad tror du bara en sådan sak som målvaktscirkusen kostat Brynäs? Med allt från kickandet av Sohlberg och de 5 målvakterna vi luftat under säsongen…

När man trodde att du omöjligen kunde fortsätta att uppvisa samma strutsbeteende, även i denna stund, så fortsätter du att överraska… Erkänn bara att du hade helt fel..
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Brynäs åker ur SHL för första gången - Ett historiskt fiasko. men det hindrar inte dig från att försvara allt och alla trots att de nu avgår eller tvingas bort hela bunten. Ofattbart att du aldrig ger upp.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge:
”Du sitter ju bara hemma i din soffa i efterhand och med resultatet av besluten, utan att ha en jävla aning om hur ansvariga resonerat och VARFÖR dom tagit sina beslut?”

Iapad har en förståelse som du tycks sakna i detta.
När säsongen 22/23 började skulle 14 shl-lag bygga varsitt lag. De behövde förutsättningar för att lyckas. Man kunde ta in spelare tills fönstret stängdes. Man kunde agera på annat.
Alla visste att plats 13 o 14 skulle slåss om att åka ur, och det måste till vilket pris som helst undvikas. Det var ytterst styrelsens och klubbdirrens ansvar att skapa förutsättningarna för att bif skulle lyckas hålla sig kvar. Och inte bara det, utan också att nå satt mål att bli bättre än i fjol.
13 lag såg till att göra det bättre än Brynäs då Brynäs var det lag som åkte ur.
Vi som åkte ur har alltså agerat sämst då olika delar/personer av organisationen inte agerat tillräckligt stödjande till andra delar/personer av organisationen för att vi skulle kunna hålla oss kvar.
Det kan finns miljoner med argument varför individer/delar av organisationen agerat som man gjort. Men det är irrelevant.
Besluten som togs räckte inte för att hålla oss kvar. Det är fakta!

Behöver du då verkligen veta mer än så för att förstå att Brynäs ledning var sämst i jämförelse med de andra 13 lagens ledning att hålla klubben kvar.

Jag, till motsats till dig tydligen, behöver inte veta ett bakomliggande skit för att förstå att vår ledning var sämst på att fatta bra och nödvändiga beslut. De var absolut helt jävla sämst.
Det finns inga ursäkter!
De var helt jävla sämst av 14 klubbar på att fatt rätt jäkla beslut.
Det är fakta!!!!!
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Så här är det, Brynäs är illa skött de senaste 20 åren. Det konstaterade nyss t.om er avgående ordförande. För det har SAMTLIGA i ledande positioner under den här perioden ansvar i någon form. Dit räknas i allra högsta grad Alcén men han är ju långt ifrån ensam. Det är dock inte förbehållet endast yrkesverksamma inom Brynäs IF att ha åsikter om det jobb som gjorts och i det tycka att jobbet gjorts dåligt. De flesta härinne uttryckte stor misstro mot Alcén när han tillsattes. Ingen kan direkt klandra dem så här i efterhand. Farhågorna var uppenbarligen välgrundade. Nä, jag tänker inte svara på vad han hade för möjligheter att göra annorlunda eller vad som sagts i olika telefonsamtal. Det räcker med att som utomstående varit ytterst tveksam till det lag som Brynäs satte ihop där, förutom min profetia om målvakternas floppande, jag hade oerhört svårt redan innan säsongen att se vilka som skulle göra mål hos er. Ert lag såg helt enkelt slätstruket och trubbigt ut i mina ögon. Jag tycker att jag fick rätt i det
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge:
"Ännu fler konkreta frågor utöver det jag tidigare frågat dig om men som du fortfarande bara besvarar med floskler och meningslösa svar som att Oskarshamn och andra lag minsann lyckats bättre..."

Vad värre är... varken styrelsen, IKEA eller sportcheferna verkar ha koll heller.
Eller skall vi benämna det HA-koll?
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Du är verkligen redo att dö på kullen att inget fel har gjorts i Brynäs 22/23?

Jag förstår vad du i grunden vill ha sagt Huge, och i enstaka fall kan det stämma. Men summerar du säsongen 22/23 så har en mängd felaktiga beslut tagits, alternativt har det inte suttit tillräckligt kompetenta personer på sina positioner, annars hade inte Brynäs åkt ut.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: "Vilka konkreta tränaralternativ till Manner känner du till då, som fanns att tillgå och som man borde ha ersatt Manner med?"
Helt fel, jag har inte hävdat någonstans att Manner ska bytas ut/sparkas dock tyckte jag att det var fel att ställa frågan till Molin vilket jag tror de flesta tycker.

"Och varför lyckades Alcen inte med att värva den spetsforward man sökte då?
Vilka spelare hade och hade inte Alcen kontakt med?
Hur utvecklade sig alla ev förhandlingar och kontakter?
Hur såg marknaden ut?
Vilka tackade nej till Alcens bud, vilka tvingades Alcen tacka nej till, vilka motiv till att tacka nej hade spelare som Alcen ville värva angett?"
Det var precis det jag skrev, Alcén klarade inte av uppgiften oavsett vilka individer han förhandlade med (i fall han gjorde det). Han klarade inte att marknadsföra Brynäs som en attraktiv arbetsplats/klubb och resultatet vet vi.
Hade man varit smart då hade man anställt en rutinerad sportchef och låtit Alcén vara lärling vilket jag tror både Brynäs och Alcén själv skulle haft glädje av.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: kan inte du själv visa vägen och svara lite mer begåvat själv istället för att anklaga andra hela tiden?

Jag har läst massa bra svar men inte ett vettigt från dig.

Exempelvis kan du gärna få berätta vad du behöver för att kunna ha en åsikt i en fråga?

Om du anser att du måste ha insyn, likt alla andra borde ha, så undrat jag ens varför du läser och skriver här? Det är väl självklart att ingen vet exakt vad som händer i klubben utan precis som ett forum är så delar vi tankar och känslor kring detta. Och jag måste säga, många gånger kloka sådana som säkert inte är långt ifrån sanningen.

Som sagt. Du har fått massor av bra förklaringar.
Låst ämne