Brynäs IF

715152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2517779

Sv: Alla Helvetes Kval
Sportnisse: Nattsvart att han säger att Berra är en av Europas bästa backar år 2023. Visar väl ungefär vilken koll han har på allt utanför Gävle kommun.

Bertilsson är, på en bra dag, en man för andra backpar i en SHL-klubb.
Bertilsson är oftast nu för tiden en man för tredje backpar på SHL-nivå.
Bertilsson är, i Hockeyallsvenskan, en back för första backpar. Utan tvekan.

Kinnvall och Berra i första backpar i HA känns tryggt. Modo var kanske med och högg på alla tre spelare? Det kanske är därför det är en massa ledsna modoiter härinne och trollar? (puffe undantagen, alltid klass på honom)

Förstår dock deras oro, för det finns inte en chans att Modo är bättre än Löven över sju matcher i HA-finalen, så dom kommer möta oss nästa säsong.

Och hur ska dom klara sig utan Bernhardt och Dickinson (jodå, han hittar vi nog också i SHL nästa år), som står för typ 80% (överdrift, men ni fattar) av poängproduktionen däruppe? Märktes ju direkt när Dickinson gick sönder hur mycket han betyder för Modo. Och vad Bernhardt betyder kan vi alla se i det här slutspelet, så Timrå får in en bra back där.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
SuneMangs: Jag tror att Modo har en god chans i finalspelet. Tänk på att Björklöven eller Djurgården - vilket av lagen de än blir - antagligen kommer att gå en helt galet stenhårt 7-matchersserie medan Modo kanske rent av kommer gå rent och vinna med 4-0 i matcher mot Mora.

Med andra ord kommer Modo att gå in i finalspelet mer utvilade och förmodligen ha färre skador.

Bland nyförvärven hoppas jag att någon allsvensk toppcenter (typ Vesel eller Vigneault) kan vara på väg in, likaså Kalle Johansson och naturligtvis Johan Persson.

Tränare Hedberg och massa spelare lämnar ju Mora, så Brynäs kanske kan locka Persson, trots allt.

I Björklövens lag kanske Bengtsson och retstickan Hutchings skulle kunna vara intressanta för Brynäs.
Låst ämne