Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2539688

Sv: A propósito de nada
Hur kan man vara negativ till att få Anders Lindbäck som målvakt i Hockeyallsvenskan? Jag är lyrisk. Var under säsongen övertygad om att han skulle revanschera sig och växla upp mot slutet, och rädda SHL-kontraktet. Tyvärr fick han inte den chansen.

Istället hyllar man Johan Larsson till skyarna. Det var 95% alibi-lir från honom hela gångna säsongen. Ruggigt överskattad. Är ändå glad att han stannar, givetvis, han blir bra i Allsvenskan, men långtifrån så bra som många vill få det till.

Gudlevskis istället för Lindbäck? Jösses, obegripligt att flera verkar föredra det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Jag är helt enig med dig angående Lindbäck. Ja, han gjorde en skitsäsong. Men ibland har även målvakter en skitsäsong, precis som en forward eller en back kan ha. Det finns absolut ingenting som talar för att Lindbäck inte kan studsa tillbaka och göra en grym säsong i år.

Vad gäller Larsson är jag inte alls enig med dig. Jag vet inte vad du förväntar dig specifikt av honom, men är det en poäng per match så har du fel förväntningar.

Johan Larsson är främst en stark tvåvägscenter, där han framförallt tar ett stort defensivt ansvar. Han är inte särskilt tekniskt begåvad och står inte för några häftiga grejer på isen. Det vi får av Larsson är ett hårt jobb, ledarskap och bra speluppfattning över hela isen. Inga häftiga highlights efter matcherna med andra ord.

Jag skulle säga att han är för Brynäs vad Lander är för Timrå. Inga poängsprutor (men gör ändå tillräckligt framåt), ett jävlar anamma utan dess like, älskar och dör för lagen dom spelar för och och är bra över hela banan.

Det var många gånger under säsongen som var som jag såg så många bra smågrejer han gjorde i varenda match som inte får några rader i artiklar efter matcherna. Han läser och bryter passningsvägar som andra spelare inte ser, sätter igång anfall snabbt genom att se passningsvägar andra inte ser, osv. En riktig lagspelare som ändå bidrar gott och väl framåt och är mer än stabil bakåt.

Nu var inte Brynäs försvarsspel den gångna säsongen något att skriva hem om kanske, men Larsson kan inte ensam lösa problemen bakåt eller beskyllas för dessa heller. Till skillnad från många andra i laget den gångna säsongen kan Larsson spela i alla zoner, och göra ett bra jobb i samtliga, och spela såväl PP (med farliga instick) som boxplay. Att vi har Johan Larsson i laget efter en degradering är sjukt och en jävla lyx. Det fanns flertalet utländska klubbar och SHL-klubbar som ville ha honom, så överskattad är han knappast.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Fick inte chansen? han fick ju chans på chans säsongen lång även på slutet.. men bara att gilla läget och hoppas att han motbevisar en.. kan andren vara en toppmålvakt i allsvenskan så bordet ju finna möjligheter även för lindbäck..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Tveksamt hockeyöga på dig måste jag säga baserat på ditt alster om Larsson…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: hoppas man får se tre bra offensiva kedjor som

Kelleher-Larsson-ny
Rödin-vesel-kopacka
Scott-ölund-ny
Och sen en fjärde med Blomqvist och förmodligen kvist och där jag även hoppas på att matson går in i den så tror jag att vi får en väldigt fin bredd på forwardssidan och spets
Kommentera