Brynäs IF

713744 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2539723

Sv: A propósito de nada
honken21: Jag är helt enig med dig angående Lindbäck. Ja, han gjorde en skitsäsong. Men ibland har även målvakter en skitsäsong, precis som en forward eller en back kan ha. Det finns absolut ingenting som talar för att Lindbäck inte kan studsa tillbaka och göra en grym säsong i år.

Vad gäller Larsson är jag inte alls enig med dig. Jag vet inte vad du förväntar dig specifikt av honom, men är det en poäng per match så har du fel förväntningar.

Johan Larsson är främst en stark tvåvägscenter, där han framförallt tar ett stort defensivt ansvar. Han är inte särskilt tekniskt begåvad och står inte för några häftiga grejer på isen. Det vi får av Larsson är ett hårt jobb, ledarskap och bra speluppfattning över hela isen. Inga häftiga highlights efter matcherna med andra ord.

Jag skulle säga att han är för Brynäs vad Lander är för Timrå. Inga poängsprutor (men gör ändå tillräckligt framåt), ett jävlar anamma utan dess like, älskar och dör för lagen dom spelar för och och är bra över hela banan.

Det var många gånger under säsongen som var som jag såg så många bra smågrejer han gjorde i varenda match som inte får några rader i artiklar efter matcherna. Han läser och bryter passningsvägar som andra spelare inte ser, sätter igång anfall snabbt genom att se passningsvägar andra inte ser, osv. En riktig lagspelare som ändå bidrar gott och väl framåt och är mer än stabil bakåt.

Nu var inte Brynäs försvarsspel den gångna säsongen något att skriva hem om kanske, men Larsson kan inte ensam lösa problemen bakåt eller beskyllas för dessa heller. Till skillnad från många andra i laget den gångna säsongen kan Larsson spela i alla zoner, och göra ett bra jobb i samtliga, och spela såväl PP (med farliga instick) som boxplay. Att vi har Johan Larsson i laget efter en degradering är sjukt och en jävla lyx. Det fanns flertalet utländska klubbar och SHL-klubbar som ville ha honom, så överskattad är han knappast.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag har nog dåligt hockeyöga tyvärr, om han är så fantastisk som många hävdar. Ser tyvärr inte storheten defensivt. Jobbar han hårdare än andra? Tycker ofta motsatsen. Glider runt, i rätt position visserligen, men låter alltför många byten gå utan att något händer. Dvs alibi. Går till jobbet, typ. Vinner han fler närkamper än andra? Det ser iaf inte jag. Tycker ofta han visar dåligt spelsinne och naivitet. Framåt tror jag vi är överens om att han är rätt trubbig. Mycket gnäll på domarna. Nej, inte en favorit hos mig och ännu mindre när han blir så otroligt hyllad. Ta ner honom på jorden.

Tänker även fortsätta tjata om att C måste bort från Rödin!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Måste ändå påpeka att Larsson fick ihop 31 poäng på 45 matcher i SHL vilket är fullt godkänt.
Det kanske inte blir en poäng per match men så mycket mindre tycker jag inte det bör bli.
Så nog kan han även bli en poängspruta i Allsvenskan.
Kommentera