Brynäs IF

713421 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2541411

Sv: A propósito de nada
HitTheLights: Använder en enkel logik.

Byrnäs är ett topplag år efter år. Man har uppenbarligen ett av de starkaste lagen. Och då rimligtvis ett av de dyraste lagen. För varför skulle annars alla dessa stjärnspelare välja att spela hockey i just Brynäs?

Ja, självklart skulle Brynäs må bättre med en kompetent sportslig ledning. Min fundering där blir varför alla dessa kompetenta klubbledare i exempelvis Växjö och Färjestad inte väljer att satsa på sina damlag så som Brynäs gör, om det är det enda rätta? För det kan väl knappast finnas någon överlägsen kompetens i Brynäs bakom beslutet att satsa mer på damlaget? Varför gör dessa uppenbart kompetenta klubbledare i Växjö etc en helt annan bedömning?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Luleå får det att fungera hur bra som helst och det är inte pga hamstermiljoner.
Jag förstår inte din "enkla logik". Har vi inte personer som är kompetenta i ledningen spelar det ingen roll om herrlaget har 20 eller 60 miljoner i spelarbudget om man inte klarar av att bygga ett lag på rätt sätt. Det innebär bara att man lastar ännu mer pengar på fel spelare.
Vad kan damlaget ha i spelarbudget? 15-18 spelare, 20-50% behöver jobba för att trygga inkomsten? En stjärna kanske tjänar runt 30 000 i månaden?
Det är i mina ögon en förlorarmentalitet att börja klaga på att damlaget "stjäl" utrymme i budget för herrlaget när det går dåligt. Det hade varit mer klädsamt att städa framför egen dörr först.
Men vi är Brynäs och ska fan klara av att satsa på både dam och herrlag. Att andra lag väljer bort det för mig nästan mer stolt över att vi vågar gå först.
Kommentera