Brynäs IF

701760 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2607914

Sv: A propósito de nada
Jugge: Det enda tragikomiska och parodiska är att du och många andra gnäller på Lindbäck i match efter match efter match, överdriver varenda agerande till en tavla eller tveksamt ingripande.
Lindbäck kan bättre och har inte motsvarat mina förväntningar heller, men jag försöker se honom i ett sammanhang där han är beroende av ett bra försvarsspel, som alla målvakter är. Och ett sånt försvarsspel har jag ännu inte sett under nån längre och mer stadigvarande tid.
Hur länge Gällsted & Co har tålamod med våra målvakter är svårt att veta, men jag är rätt säker på att dom kommer att agera när dom själva anser att det är dags, och inte när frustrerade och i jämförelse okunniga sofftyckare anser att det är läge att agera i målvaktsfrågan.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Hur länge Gällsted & Co har tålamod med våra målvakter är svårt att veta”. Det är redan rapporterat att man letar ny målvakt och jag tror att en målvakt hade varit klar redan om man hittat någon som passade, skulle inte bli förvånad om man var på Dichow tex. Det där tålamodet är slut redan, målvaktsspelet håller inte helt enkelt.

Saker som ”Lindbäck kan bättre” har man ju hört ett tag nu, saken är bara den att det aldrig blivit bättre. Det är inget konstigt att en spelare är slut i 35-årsåldern och det är bara att inse att det nog är fallet här.
+4
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Kan av egen erfarenhet berätta om mina erfarenheter från att ha en målvakt som sprider osäkerhet.
Eftersom du pratar om att saker går hand i hand.
Så kan man även vända på det.
Du kan få ett försvarspel som blir statiskt och hattigt, som överanalyseras och paralyseras pga du har en målvakt som sprider osäkerhet kring sig.
Ett.övertänkande i försvaszon etc.
Det finns ett talesätt att lagets viktigaste position är målvakten, att man bygger ett lag bakifrån.

Tycker ett jättebra exempel är Benns agerande i 2 mot 1an när aik avgör i ot mot Brynäs.
Ben är ruggigt rutinerad och det sitter i ryggraden på vad han ska göra i den situationen.
Nu gör han nån halvmesyr, går ut på skytten fast han vet att den oskrivna regeln är att han ska ta den spelbara spelaren och Lindbäck ska ta skytten.
Det sitter en osäkerhet i hur han ska agera för han helt enkelt innerst inne inte litar på sin målvakt.
Finns inget annat sätt man kan analysera hans agerande på, en av HA absolut mest rutinerade backar.
+18
Kommentera