Brynäs IF

713958 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2648868

Sv: A propósito de nada
När (om) alla forwards är tillbaka kunde mannju tänka sig att sprida ut topp 8 som par i fyra kedjor:
alltså Tyler, Tyler, Larsson, Indra, Kop, Öl, Scott, Rödda går två och två i varsin kedja. Sedan kompletteras dessa med Rob, Nordh, Jacke och kanske Tärnström.
Alltså ha 4 starka kedjor istället för 2 ännu starksre plus två svagare - typ Seattle förra säsongen när de var överraskande bra. med 4 andrafemmor.
Vad tror ni?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62:
”Tyler, Tyler, Larsson, Indra, Kop, Öl, Scott, Rödda går två och två i varsin kedja”

Att ha två spets i en lina tillsammans med en sämre har inte varit speciellt bra koncept historiskt när vi haft skador osv.
Kommer Vesel och Kelleher tillbaka ser det bra ut nu med Robertsson.
Får vi fler som han så blir det bra.

Miks - Larsson - Rödin
Scott - Vesel - Kopacka
Robertsson - Ölund - Kelleher
Då kan vi köra 1 & 2 på 20min var vilket dessa spelare bör klara, sen 3 på 15min. De andra spelarna kan bilda 4de med 5min speltid (primärt BP tex där de har ork att jaga då (och kanske tackla) - både blomman, Tärnström, kvist kan ta den rollen bra då - med stöd av Ölund.)

Dock din idé med två spets borde verkligen anammas i förlängning med 3 mot 3. Helt ologiskt att gå på fler kombinationer
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Jag gillar den tanken, och flera framgångsrika lag i Sverige också jobbat med fyra jämna kedjor. Är rädd att vår trupp i år inte riktigt är byggd för det. Till exempel

Rödin - Scott - Robertsson
Indrasis - Larsson - Nordh
Kopacka - Ölund - Blomqvist
Kelleher - Vesel - Tärnström

kunde vara spännande att prova men känns som risk att vi inte skulle få ut så mycket som vi vill av Indrasis och Kopacka med ett sådant upplägg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Superintressant tanke, men känns som någonting man bygger och implementerar under försäsongen snarare än testar i detta ganska sena läget av säsongen. Alcén har byggt alla sina Brynäslag på ett helt motsatt sätt med en väldig tydlig kedjehierarki och med ditt förslag skulle man därför behöva tänka om från grunden. Det som man måste göra nu är att ta in ytterligare 2 forwards som breddar varav åtminstone en är en kapabel BP-spelare.

Eftersom Benn har gjorts om till en powerplay-back i Brynäs skulle man egentligen må bra av en defensiv tuffing också, eller kommer han helt plötsligt att bli den spelaren i slutspelet?
Kommentera