Brynäs IF

713453 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2657301

Sv: A propósito de nada
Satt och lekte lite med kedjorna vid ev SHL återtåg.
Om man leker med tanken att vi inte roterar så hårt på forwards vi har idag.

1a: ny Silver Lindblom(Oskar)
2:a rödda larsson indrasis
3:e Kelleher Vesel kopacka
4e: tärnström ölund Scott

Vad tror ni skulle denna startuppställning framåt undvika kval i SHL? :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lindblom(NY) Gaudette(NY) Grimaldi(NY)
Smejkal(NY) Larsson Silfverberg(NY)
Rödin Yetman(NY) Kopacka
Ölund Vesel Troock(NY)
Nordh

Carlsson(NY) Söderström(NY)/Björk(Ny)
Bertilsson Kinnvall
Theocharidis(NY) Laavainen(NY)
Lindstein

Sandström(NY)
Alnefelt(NY)/Mann(NY)/Ignatjew(NY)

---

Kunde inte hålla mig från att leka med en SHL-trupp jag heller. Och ja, det är en väldigt dyr trupp. Och ja, den är väldigt naivt byggd. Men den är för nedrans rolig för att inte leka med tanken. Om jag lever på hoppet att brynäsarna som kommer hem tar relativt lagvänliga löner så känns det lite, lite bättre (får även känslan av att Silfverberg är en sån som är beredd att spela gratis för att hjälpa laget bygga om och etablera sig, vet inte varför).

Lindblom, Carlsson, Söderström, Björk och Sandström har som alla redan vet kört fast ordentligt och skulle må bra av att komma hem allihopa. Det är väl mycket mer önsketänkande än realistiskt, men man får ju drömma. Samtliga kan mycket väl gå til Schweiz i stället.

Grimaldi blir inte yngre och borde ge upp drömmen en NHL-återkomst för att dominera i SHL med sina 168 cm istället. Gaudette börjar bli i den åldern när ger upp NHL och istället kliver över pölen för att dominera som förstecenter i Brynäs.

Smejkal bör också kunna landa ett kontrakt i Schweiz, men jag inbillar mig att han gillade Sverige och håller med Peja att man bör gå all in här om möjligheten finns.

Yetman och Laavainen (vill både Björk och Söderström hem så behöver vi inte värva Laavainen) i Mora är uppenbarligen alldeles för bra för HA och bör ges chansen högre upp på ettårskontrakt. Theocharidis kan bli vår nye Gunderson, jag lovar.

Sandström bör vara sugen på att komma hem nu. Han har gnuggat AHL i många år, med några sporadiska NHL-gästspel. Han har tjänat sina pengar och Philly kommer givetvis inte att gå in med Ersson/Sandström som målvaktspar nästa säsong. Alnefelt är i bra ålder och känns inte som en omöjlig hemvändare efter att ha vaktat båsdörren i AHL i tre säsonger. Lägger in en brasklapp för att Strauss Mann kanske vill tillbaka till Sverige och hitta formen igen och utmana Sandström om förstaspaden om Alnefelt vill fortsätta kriga i AHL. Ignatjew kan också han vara ett alternativ (pratades om NHL-spel för honom, men syn på den), om det blir för dyrt med någon av Mann/Alnefelt.

Nu ska jag sätta mig och snickra på en eventuell HA-trupp (mycket roligare än att plugga) ifall det värsta skulle inträffa.

Edit: Glömde länkar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Kanske var lite oskönt att ”klanka ner” på din laguppställning utan att ens förklara varför jag tänker som jag gör.
- Silfverberg är kommer nog inte vara så bra att han bör spela ”förstakedja-minutrar”.
- Indrasis tror jag tyvärr är för dålig för SHL. Han är lite som Palve. Palve hade dominerat i HA, när motståndarna är liiite sämre och han får den där extra tiondelen på sig. Men i SHL blir det för svårt. Samma tror jag med Indrasis.
- Kelleher, nja. Tyvärr så tror jag det finns mycket billigare spelare att hitta med liknande kaliber. SHL-nivån verkar vara lite för hög för att Kelleher tyvärr.
- Tror Scott avslutar karriären om vi tar oss upp. Finns nog mer intressanta (billiga) namn att peta in i en fjärdekedja dessutom.

Litet axplock.
Sen är såklart backsidan helt avgörande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: vill nog gärna tro att det är starka SHL-kedjor, men ärligt talat så räcker det inte. Dels för offensivt och dels för många som kommer tappa puck, det sker redan på HA-nivå, och blir nog värre i SHL och det kommer dessutom att straffa sig direkt.

Rödin kan såklart spela SHL i någon lägre kedja, men han tappar ofta puck. Indrasis tappar puck och jag tror inte att hans styrkor kommer att fungera lika bra i SHL. Kelleher, för klen och tappar puck. Scott börjar bli lite gammal. Osv.

Tänker bara att en sådan bra spelare som Kopacka kommer att få det mycket tuffare i SHL även om han skulle få chansen i t.ex. SAIK så kommer han nog få det ganska så svårt. Applicera samma tänk på de spelare som är sämre än Kopacka och placera dem i ett bottenlag. Nej, det behövs byggas på ett annat sätt tror jag.

Larsson, Rödin, Ölund, Kopacka och ev. Vesel skulle jag behålla. Nordh kanske (ev utlåning), resten måste nog bort.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Helt ärligt, jag tror vi kanske åker ut med den laguppställningen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Jag tror det är farligt att ha förhoppningar att Silfverberg ska kunna ta en roll i en förstakedja. Det är upplagt för besvikelse i så fall.

Är Indrasis en lämplig forward i ett bottenlag? Jag tänker på arbetsinsatsen..
Jag är även skeptisk till Kelleher, tror han ska ha en roll högre upp i hierarkin än vad Brynäs kommer kunna erbjuda. Däremot ser jag gärna att man förlänger med Vesel som en tredjecenter.
Kommentera