Brynäs IF

713248 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2669704

Sv: A propósito de nada
J F K:

Björklöven har presterat svagare men det är för att serien är bättre. Truppen är full av starka namn och jag tror knappast de haft en dyrare spelartrupp tidigare.

Jämför du Moras lag med ifjol så är det i min mening bättre i år. Bara Ignatjew i sig räcker nästan för att göra laget bättre.

Men förutom det har de tre superjuniorer som alla förväntas gå högt i draften. De har värvat Yetman som är en av seriens bästa forwards och Laavainen som utvecklats till en av seriens bästa backar.

De tappade Heikanen och Miketinac men Yetman och de tre norrmännen är bättre. Dessutom Ignatjew och Laavainen på det.

Kalmar och Nybro blev klar sent, men de har stark ekonomi och har värvat bra. De är betydligt mycket bättre än vad Kristianstad och Vita Hästen var ifjol. Det är precis som Modo. Att Modo klarat sig bra i SHL i år är för att de är en ovanligt stark nykomling, inte för att SHL är ovanligt svagt i år.

Jag har också lyssnat på varenda avsnitt av hockeyallsvenska podden och kan inte minnas att de snackar om att hockeyallsvenskan är sämre i år. Kollar du på topplagens trupper så är de betydligt mycket starkare i år än förra året, borträknat Djurgården.

AIK och SSK är klart mycket bättre med. Förra året fanns det egentligen tre starka lag och det var Modo, Björklöven och ett krisande Djurgården. I år finns ser vi Brynäs, SSK, AIK, Djurgården som starka kandidater och bakom dem har även Mora, Löven och Karlskoga starka trupper.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Märkligt att inga experter håller med dig då. Serien har varit svagare spelmässigt. Jag läser VK och Lövens forum och konsensus är att de tycker att serien varit svagare i år, vilket är extra jobbigt med tanke på att de floppat fullständigt.

Det är fler bra spelare, men betydligt sämre prestationer i HA. Vi klarade oss inte kvar i SHL för att vi hade så bra spelare, för jämför vi oss med HV exempelvis har de ett oerhört mycket bättre lag spelare för spelare.

Jag såg inte tillräckligt mycket SHL ifjol så jag tänker inte göra mig till åtlöje och bedöma om det är sämre i år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: ssk har höjt sin spelarbudget med 20% till den här säsongen enligt sportchefen,
Kommentera