Brynäs IF

713298 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2669696

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Tycker du Mora är bättre?
Just att båda nykomlingarna spelar play-in beror på att serien helt enkelt är sämre än tidigare. Kalmar som fick veta sjukt sent att de skulle spela HA med en i princip division ett trupp lyckades komma topp tio. Det är verkligen ett svaghetstecken.

Spelare för spelare är inte serien sämre kanske, men många lag har inte alls lyckats få ihop det.

Den hockeyallsvenska podden tycker serien varit svagare och det har jag hört från många som följt serien. Själv har jag sett många matcher även i vinter, men jag misstänker att du faktiskt inte sett så mycket HA tidigare år så att du tycker serien är bättre är väl mest pga att du vill att den ska vara det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K: Det är lite komiskt när ni modoiter kommer in här och bedömer årets säsong i HA som svagare än tidigare… Faktum är att flertalet klubbar satsade mer än någonsin inför årets säsong.

Att en klubb som Löven sen misslyckats, det är väl deras problem? Dom fick behålla precis allt och stärkte laget ytterligare inför säsongen.

Vi Brynäsare blev även ”varnade” av er modoiter hur otroligt tuff HA skulle bli. En onsdag i november nere i Västervik skulle absolut inte bli någon dans på rosor..

Jag tycker nog vi hanterat första året i HA helt OK. Vi har inte vunnit något än. Samtidigt har jag svårt att se vilket lag som ska kunna hota oss över 7 matcher..

Däremot är SHL en enda stor räddningsplanka i år. Jag , mer flera, hade Modo solklart i botten av tabellen inför säsongen. Men lag som IKO, Rögle, HV, Örebro har ju underpresterat rejält så grattis till SHL platsen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K:

Björklöven har presterat svagare men det är för att serien är bättre. Truppen är full av starka namn och jag tror knappast de haft en dyrare spelartrupp tidigare.

Jämför du Moras lag med ifjol så är det i min mening bättre i år. Bara Ignatjew i sig räcker nästan för att göra laget bättre.

Men förutom det har de tre superjuniorer som alla förväntas gå högt i draften. De har värvat Yetman som är en av seriens bästa forwards och Laavainen som utvecklats till en av seriens bästa backar.

De tappade Heikanen och Miketinac men Yetman och de tre norrmännen är bättre. Dessutom Ignatjew och Laavainen på det.

Kalmar och Nybro blev klar sent, men de har stark ekonomi och har värvat bra. De är betydligt mycket bättre än vad Kristianstad och Vita Hästen var ifjol. Det är precis som Modo. Att Modo klarat sig bra i SHL i år är för att de är en ovanligt stark nykomling, inte för att SHL är ovanligt svagt i år.

Jag har också lyssnat på varenda avsnitt av hockeyallsvenska podden och kan inte minnas att de snackar om att hockeyallsvenskan är sämre i år. Kollar du på topplagens trupper så är de betydligt mycket starkare i år än förra året, borträknat Djurgården.

AIK och SSK är klart mycket bättre med. Förra året fanns det egentligen tre starka lag och det var Modo, Björklöven och ett krisande Djurgården. I år finns ser vi Brynäs, SSK, AIK, Djurgården som starka kandidater och bakom dem har även Mora, Löven och Karlskoga starka trupper.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Definitionen av anekdotisk bevisföring: ”Den hockeyallsvenska podden tycker serien varit svagare och det har jag hört från många som följt serien.”
Kommentera