Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2701061 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Jockster :
Mjaa, en sanning med modifikation, visst Saik har Sveriges bästa ungdomsverksamhet just nu och är föreningen att kopiera för framgång, men jag tycker nog att Brynäs har ambitioner också, sen tar det lite tid att sätta helheten, tror ändå vi är på rätt väg 🤘😎

Inlägg från GD 8 September 2023:

Dubbelt upp för många Brynäsjuniorer
8 september 2023 16:00

Brynäs J20-lag har ett par tunga säsonger bakom sig. Nu växlar man upp och siktar högre igen.

– Vi ska göra allt för att ta oss vidare till topp 10. Det är helt klart vårt mål, säger nya tränaren Victor Grönberg, som flyttats upp från J18-laget.

I helgen är det premiär för laget där ett flertal spelare är förberedda på att dubblera.




Daniel Sandström
 Text

Brynäs juniorspelare Carl Sandström, Anton Ohlsson, Noel Nordh, Albin Udd, Ludwig Ericsson är några av de som kommer få träna och spela med både J20 och herrlaget.
Bild: Daniel Sandström

Brynäs har kritiserats för uteblivna framgångar på såväl herr- som äldsta juniornivå.

Samtidigt ska man komma ihåg att U16-laget vann SM-guld i våras och J18-laget gick till final för två år sedan. Men i steget upp till J20 och seniornivå har framgångarna klingat av.

– Vi har otroligt många talangfulla spelare i Gästrikland och i Brynäs. Men det handlar om fler saker än att bara vara talangfull när steget ska tas. Nålsögat är smalare och vi behöver bli bättre på är att knuffa spelarna över kanten till att bli elitspelare, säger Victor Grönberg.

– Men det kittlar mig. Att få dom att förstå varför dom är i Brynäs. Att lära spelarna att ta klivet, att ta till sig träningen och lära sig vad som krävs för att bli bra. Jag är extremt laddad för att få killarna förstå helheten.


Tränaren Victor Grönberg har tagit klivet upp från J18 till Brynäs J20 den här säsongen.
Bild: Brynäs IF

30-åringe Grönberg, som ursprungligen kommer från Falun, gör sin andra säsong i Brynäs. Han plockades in från Linköpings juniororganisation och tar nu klivet från J18 till J20-laget, som de två senaste säsongerna missat att ta sig vidare till topp 10-serien efter jul.

– Jag kommer inte stå här och säga att vi ska skynda långsamt. Alla spelare har skrivit i sin egen utvecklingsplan att målet är topp 10, och vi ska göra allt för att ta oss dit, säger Victor Grönberg.

Eftersom Brynäs ramlat ur SHL öppnar det för fler juniorspelare att spela med seniorerna. I den hockeyallsvenska truppen finns fyra spelare som fortfarande är juniorer. Damian Clara och Theo Lindstein samt Anton Ohlsson och Noel Nordh.

De två sistnämnda kommer att dubblera med spel både i hockeyallsvenskan och J20.

– Det handlar om att få mycket istid och spela många matcher som möjligt, så vi kommer vara med redan i helgen, berättar Noel Nordh.

Även på backsidan har Albin Udd spelat alla Brynäs träningsmatcher och tränat nästan varje ispass med A-laget. Och J20-backar som Calle Sandström, Ludwig Ericsson, Theo Widén Schade med flera har tränat frekvent med seniorerna.

– Jag tycker det är riktigt bra att vara med herrlaget. Man får bra träning och ett högre tempo i kroppen. Allt går lite fortare och du måste ta besluten snabbare, något du kommer har nytta av i juniormatcherna och vilket jag hoppas gör mig till en bättre spelare, säger Calle Sandström.


Nu väntar de första seriematcherna för Brynäs J20. Lördag kl 15 mot Leksand och söndag kl 12 mot Mora. Bägge matcherna på hemmaplan. Brynäs startar för övrigt serien med fem raka hemmamatcher.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss888: Så är det. Brynäs juniorverksamhet har varit helt jävla värdelös de sista åren. Plus att Brynäs har till stor del haft många dåliga nyförvärv, ffa yngre nyförvärv och dessa saker är ett stort misslyckande
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Jag vet inte hur Brynäs budget ser ut inför säsongen så kan inte uttala mig om den. Antar att du har bra koll på den då du uttalar dig om att det är omöjligt att värva spets. Helt övertygad om att samtliga spelare som stannade kvar gick ned rejält i lön inför HA säsongen och de lär knappast få några stora löneökningar inför denna säsongen då samtliga nått sin peak inom elitidrotten. Rödin, Larsson m.fl kommer nog att få lön därefter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kan känna såhär! Oavsett vilken spelare vi landar så är jag ganska säker på att vi kommer landa bättre än förr shl säsongen. Egentligen gick väl vi nästan alla och vänta på att åka ner. Har man en gång hamnat där nere, år efter år, till sist så åker man. Något annat att tro är ju bara dumt. Jag kan faktiskt inte sitta och skriva att vi har dåliga spelare för shl, dåliga spelare för guld, ja givetvis. Jag tror, eller vill tro att grabbar som Rödin, Larsson, Bertilsson och Kinvall osv håller i shl. Hela vår förening hade ju tappat sin identitet. Menar. Vad fan har vi varit med om? Våldtäktanklagelser, en Campese som inte alls förstod vad Brynäs stod för, som låg med mer än halva damlaget, vad jag fått till mig, menar, klart som fan det störs sig ner till isen. Tror fan det var mer än en anklagelse. Hela föreningen mådde skit. Tycker faktiskt vi mår bättre än någonsin nu. Vilket är kul. Jag ska inte sitta här och vara ett helgon, jag var en av dom första som börja såga Alcén. Men vem vet, han kanske har hittat vår identitet och får hit sådana spelare. En trivsam arbetsplats vill alla ha, känns inte som det har varit så i Brynäs. Men det känns som det nu. Det är det viktigaste. Det ska vara kul att komma till jobbet. Sen kan ingen göra underverk, Men det kan klara oss långt! En allsvenskan ska vi springa igenom. MEN hade vi gjort det med samma ledning som vars i shl? Jag tror faktiskt inte det. Säger inte att det var kul att spela i allsvenskan. Men jag tror fan det var i behov av det. Nu har vi varit nere och fått känna på allsvenskan. Tror faktiskt inte det kommer upprepas igen. Aldrig!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Genom fansens värvning på 3-4 mille 👍
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lite udda att tveka på om det är rätt att gå på hemvändare för att sedan säga att man ska göra som Skellefteå istället. De har väl också värvat en hel del hemvändare på sistone? Oscar Lindberg är ett exempel som nämnt nedan. Pär Lindholm, Pudas (om än en kort sejour i KHL) och Granberg är andra exempel på spelare de hämtat hem senaste åren. Skellefteå är nog snarare ett exempel på att det kan vara lyckat att plocka hemvändare så länge man kompletterar dem med yngre, prisvärda spelare. Färjestad vann också senaste SM-guldet efter en hemvändarfest.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: De just nu bästa i NHL ligger i exakt det intervallet som nedan nämnda spelare (McDavid, Mackinnon, Panarin) så just åldern i sig är det inget fel på.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pinaceae: Det ska bli spännande att se vad Timrå kommer prestera nästa säsong nu när ni går all in på det finska spåret. Vi har ju en del erfarenhet av det…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: J18 är toppklass nu. Hör att det även kommer mycket lovande killar under J18.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Får Lindblom en bra sommar med träning och hittar självförtroendet igen så har han alla förutsättningar för att vara bäst i ligan. Jag håller alla tummar och tår för att vi får se honom i världens finaste tröja i höst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp:
"det kräver också att man ständigt får upp nya talanger som slår igenom."

Samt en stabil och tydlig organisation med ett spelsätt som funnits i föreningen över tid.

Brynäs har verkligen haft raka motsatsen sedan 2017/2018.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Silfverberg är ju inte lastgammal heller. Också 33.
Djoos 29.
Oskar är bara 27.
Kallar inte jag för gubbar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Nu är ju varken Djoos eller Lindblom presenterade än, men dom är ju långt från ”past peak”. Oscar Lindberg fyller 33 i höst och vann poängligan i SHL den här säsongen. Så länge man tar hand om kroppen och inte råkar ut för svåra skador så är åldern bara en siffra.

Rödin exempelvis brukar väl benämnas vara bäst tränad i laget? Han åker åtminstone mest skridskor i laget under en match.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Vi har ju en väldigt bra kull på gång men det dröjer nåt år - men det kommer 🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Lite orolig är man allt över att Brynäs samlar på sig past peak spelare som skall bilda stommen. Det brukar sällan vara ett framgångsrecept. Det behövs unga talanger som jagar livet ur gamlingarna på träningarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss888: Primärt så fostrar Skellefteå många bra spelare som sedan blir billig kontra insats på isen. Detta kryddar man i sin tur med fynd från Hockeyallsvenskan och med ett antal spetspelare. Detta är givetvis optimalt, men det kräver också att man ständigt får upp nya talanger som slår igenom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster: detta är ett stort problem för Brynäs. i senaste podden Nedsläpp Brynäs så togs jämförelsen mellan Brynäs och Skellefteå upp. Skellefteå värvar ungt och billigt och lyckas!
Brynäs värvar hemvändare av Brynäs spelare som en gång var grymma och nu svalnat men bär upp en mycket hög lön i Brynäs och äter då alltså upp en stor del av spelar budgeten.

Jag skulle gå på Skellefteå spåret....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Har ingen koll på Häggs förutsättningar att lyckas på stor is, men av princip tycker jag att Brynäs ska ha alla NHL-återvändare från Gästrikland, Uppland och Hälsingland.

Annars är Jacob Larsson en bra defensiv back med erkänt bra skridskoåkning. Han måste ju känna Silfverberg bra efter flertalet år inom Anaheims organisation.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Någon som har koll på hans skridskoåkning? Alltid en oro när det handlar om en defensiv stor back.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ser gärna Robert Hägg (som jag tror har lyfts här tidigare) tillsammans med Djoos i första.
Ska tilläggas att jag inte järnkoll på Hägg men hans storlek och defensiva egenskaper skulle förmodligen utgöra ett stabilt och modernt backpar tillsammans med Djoos.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: En ny toppcenter, Larsson och Ölund blir en bra centeruppsättning, tillsammans med någon som är mer av en breddspelare. Där hade man definitivt kunna tryckt in Måns Carlsson eller Linus Eriksson, även om han säkert blir svår att få loss från Djurgården. Larsson är alldeles för bra för att vara tredjecenter, så att värva två toppcentrar kan ändå inte vara en prioritet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : I grunden är väl det ganska självklart. Vi har Rödin och Larsson som sitter på löner för toppkedjor. Indrasis ryktas också tjäna riktigt bra. Ölund kommer inte ha en lön för en spelare för fjärdekedjan. Därtill ska Silfverberg och Lindblom in. Åtminstone Lindblom kommer få en stor lön.
Hur ska man då kunna värva tre till spetspelare till fowardssidan som du ger utrymme till i laget? När vi dessutom ger bort sex miljoner i fallskärm till Oskarshamn?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Svedman var i alla fall tydlig i en intervju efter SHL-avancemanget att truppen skulle prioriteras. Jag tycker det är helt rätt, om man klarade sig med en trimmad organisation 23/24, så borde man fortsätta med den istället för att anställa folk som kanske egentligen inte behövs.

De här backarna borde vara intressanta för Brynäs. Kollade på Kral i Liiga-slutspelet och han är bra, spelskicklig och med en mjuk skridskoåkning. Sustr har en otrolig storlek och skulle kunna vara en defensiv klippa, men tror annars att Rubins skulle vara en bra back att få in. Med backar som Djoos och Lindstein i truppen kommer man att behöva storlek och fysik.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Undrar vilken ambitionsnivå vi ska gå in med nu.
Kommer ihåg hur Linköpingsfansen trodde att de hade ett guldlag pg när de först gick upp för 25 år sedan 😅
Samtidigt är det ju vansinne att vänta på att satsa mot topp 6 några år. Sedan kanske vi inte når det. Men upp från träsket nu. Räta på ryggen. Handlar förstås om ekonomi och hur man kan sälja in planen om topplag till prospekts. Där ser jag Silverberg mfl som nyckeln. JA visa upp några statusvärvningar fort som fn så ska vi se att det trillar på bra resten.

Ps skit i ny jumbotron mm - ALLA nya pengar på en trupp
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Jasså? Varför är det en ekonomisk omöjlighet att värva 2 bra centrar?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Det här tycker jag är intressant. En bra Liiga-spelare som har SHL-klausul. Gissningsvis går han in i Luleås tredjekedja, vilket säger någonting om deras bredd, om så blir fallet.

En yngre och utvecklingsbar spelare som typ Puhakka, som redan har visat en del men har mer utveckling i sig, kanske vore något att få in för Brynäs istället för Robertsson. Även om jag rent generellt föredrar välscoutade allsvenska spelare framför Liiga-spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Förstår att många drömmer om två nya spetscentrar. Men det är en ekonomisk omöjlighet. Larsson kommer minst vara andracentern nästa säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det vet dom bara ifall dom frågar =)

Min uppställning
Ny - ny

Djoos - ny
Bertil - Kinnvall
Letten - Lindstein
Ny
Lindblom - ny - ny
Silverberg - ny - Kopaca
Rödin - Larsson - Letten
Tärnström - Ölund - Scott(junior)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: JA har 3 utmaningar att uppfylla:
Grym första målis
Grym första center
Ersättare för Benn om han lämnar

Resten bör lösa sig förutsatt att Lindblom och Djoos kommer.

Svedman får fokusera på att ha en budget som fokuserar 100% på att få ihop en bra spelartrupp. Skit i nya jumbotroner och annat.
Budgetera för ett snitt på 6000.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Varför skulle Olkinuora vilja komma tillbaka till Brynäs tror du?

Samtidigt, är det något som måste få kosta är det på 1:a målvakten så länge det är en beprövad målvakt på den här nivån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Jag inbillar mig att han skulle vara ruskigt ointresserad av att komma tillbaka, med tanke på hur det gick och hur stämningen i laget var, etc.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Hellberg el Heljanko lär lätt kosta 300 per månad.nTycker att de ska värva tillbaka Olkinuora.n
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Voutilainen som backup hade varit en dröm.

Edit: kommenterade på fel inlägg :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med. Vore fullständigt hål i huvudet att signa Coreau, han gav ett svajigt intryck på ganska få matcher i HA, har dåliga stats, är gammal och säkert inte så billig. Helt fel väg att gå om vi menar allvar med SHL. Hellre Bibeau eller likvärdigt. Spelar ingen roll om han var en bra gubbe.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ingen wowkäsla med Källgren . Mer en limpan känsla . Får hoppas någon annan än Alcén är inblandad i val av målvakt. Alcéns trackrecord ang målvakt är allt annat lyckat . Snarare kostade det shl platsen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Gillar också Wagner men har ändå två reservationer.
1) Har han självbilden och prisklassen av att spela i en tredjekedja?
2) Disciplinen. Man förstår att det var frustrerande att förlora och förlora ännu mer med Oskarshamn, men han drog ju på sig ganska många matchstraff och utvisningar i största allmänhet. Vill man verkligen ha en spelare som kan sänka laget när som helst i motgång?

Ett budgetalternativ för bredd med ganska liknande egenskaper skulle kunna vara Fortier i Björklöven.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Perfekt spelare för tredjekedjan för oss, för rätt peng såklart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Vet inte vad han kräver men tycker Wagner var riktigt bra i kvalet mot HV. Tänk farten med honom och Kopacka i samma kedja.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Coreau var en flopp på isen. Då spelar det ingen roll om man är världens bästa lagkamrat. Han var aldrig en pålitlig målvakt i Brynäströjan och just den tryggheten är ett måste i SHL. Det kommer vara mycket svårare att stå mot SHL-motståndare än när Brynäs dominerade mot HA-lag. Han är dessutom en ganska meriterad målvakt som man säkerligen inte kontrakterar hur billigt som helst. Då vore det mycket bättre att signa exempelvis Voutilainen eller Bibeau.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: nu menar jag ju sättet lagen spelar på och inte antal skott på mål.

Lag som Östersund, Tingsryd och Västervik som det ofta blev rätt mycket hönsgård i egen zon. Även om det inte tillkom så mycket skott så är det inga lätta matcher på det sättet att bli matchredo i när man kommer tillbaka från skada.

Mer struktur i vissa matcher mot Björklöven,Djurgården och Södertälje som kan vara enklare. Då har dem ändå bättre spelare, som spelar 100% efter deras game plan. :)

Skillnad på skön snubbe och skön snubbe dock.

Lindbäck verkade ju vara en skön snubbe också.
Men det jag menar med skön snubbe när jag pratar om Coreau är inte att han skrattar och drar skämt. Utan om att han är en proffsig person/spelare. Som värderar och respekterar lagkamrater och andra arbetare runt laget väldigt högt. Sånt är viktigare än vad man tror. Men jag kan ju såklart ha fel. Detta är ju bara min åsikt

Sen började ju faktiskt Clara spela mycket bättre än vad han gjorde dem första 10 matcherna. Så varför skulle inte andra målisar också göra det efter 5-10 matcher in i en ny säsong :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Vad bestod kalabaliken i mot exempelvis Östersund? De hade knappt ett skott på mål utöver de som Coreau släppte in.

Alla tycker att Coreau verkar vara en skön snubbe men det räcker inte för att man ska få kontrakt med Brynäs. Att Coreau helt plötsligt skulle spela mycket bättre mot bättre motståndare känns som önsketänkande från din sida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
: Coreau stod i kassen mot Västervik, Tingsryd, Östersund, AIK i grundserien. Där tycker jag alla lagen utan AIK spelar väldigt rörig hockey.

Sen stod ju Coreau fjärde matchen mot Nybro och första mot Karlskoga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Jag tycker Källgrens arbetsprov är alldeles för litet för att man ska erbjuda en förstaspade i 3 år till 200K+/mån. Låt ät ägg ta han. Alldeles för hög risk att gå med honom som 1:a som nykomling anser jag. Skulle känna mig betydligt tryggare med Heljanko eller Hellberg.

Är det någonstans som Alcén fortfarande har mycket att bevisa så är det på målvaktssidan. Här får det inte bli fel!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: men dem matcherna Coreau stod var väl också mot dem största ”kalabalik hockeylagen” i HA?
Inte lätt att komma in i heller och bli matchredo efter skada.

Tror Coreau hade kunnat vara en utmärkt andra målis i SHL där det är lite mer uppstyrd hockey.

Bra kille utanför isen som verkar tävla och inse att man måste förtjäna platsen i målet. Hade man kunnat lösa en stabil första keeper och skriva 80-100k kontrakt med Coreau så tycker jag man borde satsa på det👏🏻
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: jag har läst den väldigt intresssnt artikel
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Läsvärt om målvakter och Brynäs
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: jo det är sant är väl inte särkilt troligt att Brynäs lägger så mycket pengar på 2 toppmålvakter
Men får Brynäs in nån av dom så blir jag nöjd, annars bibeue ksk kan tänka sig att vara backup till Hellberg eller Källgren
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs forever 1912: Klart Källgren är dyr. 150-200k alla gånger.
Landar vi källgren eller Hellberg blir backupen nån HA klass målvakt med potential, inte en chans att man lägger sånna pengar på Hellberg och Källgren.
Ingen av dom skulle acceptera en roll som tvåa heller. Däremot kan man bli utkonkurrerad men han skulle aldrig signa upp som tvåa bakom Hellberg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Coreau har ju inte haft några vidare år nu på slutet (bortsett från en säsong i slovakiska ligan, men det är ett stort steg ned från SHL). Ser en tydlig negativ trend i statistiken om något.

Nu när Robertsson är förlorad, skulle inte en sån som Austin Wagner i Oskarshamn kunna vara en bra ersättare i tredje? Gillade det jag såg av honom i kvalspelet. Bra på rören, stark och gör poäng då och då. Utmärkt tvåvägsspelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Stökig säsong bakom sig. En riktigt bra målvakt som med en hel försäsong i ryggen skulle kunna göra det bra här. Källgren har en bra säsong i karriären, i ett urstarkt Växjö.
Kommentera

2701061 · »