Brynäs IF

713767 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2701000 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Huss888: Primärt så fostrar Skellefteå många bra spelare som sedan blir billig kontra insats på isen. Detta kryddar man i sin tur med fynd från Hockeyallsvenskan och med ett antal spetspelare. Detta är givetvis optimalt, men det kräver också att man ständigt får upp nya talanger som slår igenom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster: detta är ett stort problem för Brynäs. i senaste podden Nedsläpp Brynäs så togs jämförelsen mellan Brynäs och Skellefteå upp. Skellefteå värvar ungt och billigt och lyckas!
Brynäs värvar hemvändare av Brynäs spelare som en gång var grymma och nu svalnat men bär upp en mycket hög lön i Brynäs och äter då alltså upp en stor del av spelar budgeten.

Jag skulle gå på Skellefteå spåret....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Har ingen koll på Häggs förutsättningar att lyckas på stor is, men av princip tycker jag att Brynäs ska ha alla NHL-återvändare från Gästrikland, Uppland och Hälsingland.

Annars är Jacob Larsson en bra defensiv back med erkänt bra skridskoåkning. Han måste ju känna Silfverberg bra efter flertalet år inom Anaheims organisation.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Någon som har koll på hans skridskoåkning? Alltid en oro när det handlar om en defensiv stor back.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ser gärna Robert Hägg (som jag tror har lyfts här tidigare) tillsammans med Djoos i första.
Ska tilläggas att jag inte järnkoll på Hägg men hans storlek och defensiva egenskaper skulle förmodligen utgöra ett stabilt och modernt backpar tillsammans med Djoos.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: En ny toppcenter, Larsson och Ölund blir en bra centeruppsättning, tillsammans med någon som är mer av en breddspelare. Där hade man definitivt kunna tryckt in Måns Carlsson eller Linus Eriksson, även om han säkert blir svår att få loss från Djurgården. Larsson är alldeles för bra för att vara tredjecenter, så att värva två toppcentrar kan ändå inte vara en prioritet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : I grunden är väl det ganska självklart. Vi har Rödin och Larsson som sitter på löner för toppkedjor. Indrasis ryktas också tjäna riktigt bra. Ölund kommer inte ha en lön för en spelare för fjärdekedjan. Därtill ska Silfverberg och Lindblom in. Åtminstone Lindblom kommer få en stor lön.
Hur ska man då kunna värva tre till spetspelare till fowardssidan som du ger utrymme till i laget? När vi dessutom ger bort sex miljoner i fallskärm till Oskarshamn?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Svedman var i alla fall tydlig i en intervju efter SHL-avancemanget att truppen skulle prioriteras. Jag tycker det är helt rätt, om man klarade sig med en trimmad organisation 23/24, så borde man fortsätta med den istället för att anställa folk som kanske egentligen inte behövs.

De här backarna borde vara intressanta för Brynäs. Kollade på Kral i Liiga-slutspelet och han är bra, spelskicklig och med en mjuk skridskoåkning. Sustr har en otrolig storlek och skulle kunna vara en defensiv klippa, men tror annars att Rubins skulle vara en bra back att få in. Med backar som Djoos och Lindstein i truppen kommer man att behöva storlek och fysik.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Undrar vilken ambitionsnivå vi ska gå in med nu.
Kommer ihåg hur Linköpingsfansen trodde att de hade ett guldlag pg när de först gick upp för 25 år sedan 😅
Samtidigt är det ju vansinne att vänta på att satsa mot topp 6 några år. Sedan kanske vi inte når det. Men upp från träsket nu. Räta på ryggen. Handlar förstås om ekonomi och hur man kan sälja in planen om topplag till prospekts. Där ser jag Silverberg mfl som nyckeln. JA visa upp några statusvärvningar fort som fn så ska vi se att det trillar på bra resten.

Ps skit i ny jumbotron mm - ALLA nya pengar på en trupp
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Jasså? Varför är det en ekonomisk omöjlighet att värva 2 bra centrar?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Det här tycker jag är intressant. En bra Liiga-spelare som har SHL-klausul. Gissningsvis går han in i Luleås tredjekedja, vilket säger någonting om deras bredd, om så blir fallet.

En yngre och utvecklingsbar spelare som typ Puhakka, som redan har visat en del men har mer utveckling i sig, kanske vore något att få in för Brynäs istället för Robertsson. Även om jag rent generellt föredrar välscoutade allsvenska spelare framför Liiga-spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Förstår att många drömmer om två nya spetscentrar. Men det är en ekonomisk omöjlighet. Larsson kommer minst vara andracentern nästa säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det vet dom bara ifall dom frågar =)

Min uppställning
Ny - ny

Djoos - ny
Bertil - Kinnvall
Letten - Lindstein
Ny
Lindblom - ny - ny
Silverberg - ny - Kopaca
Rödin - Larsson - Letten
Tärnström - Ölund - Scott(junior)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: JA har 3 utmaningar att uppfylla:
Grym första målis
Grym första center
Ersättare för Benn om han lämnar

Resten bör lösa sig förutsatt att Lindblom och Djoos kommer.

Svedman får fokusera på att ha en budget som fokuserar 100% på att få ihop en bra spelartrupp. Skit i nya jumbotroner och annat.
Budgetera för ett snitt på 6000.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Varför skulle Olkinuora vilja komma tillbaka till Brynäs tror du?

Samtidigt, är det något som måste få kosta är det på 1:a målvakten så länge det är en beprövad målvakt på den här nivån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Jag inbillar mig att han skulle vara ruskigt ointresserad av att komma tillbaka, med tanke på hur det gick och hur stämningen i laget var, etc.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Hellberg el Heljanko lär lätt kosta 300 per månad.nTycker att de ska värva tillbaka Olkinuora.n
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Voutilainen som backup hade varit en dröm.

Edit: kommenterade på fel inlägg :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med. Vore fullständigt hål i huvudet att signa Coreau, han gav ett svajigt intryck på ganska få matcher i HA, har dåliga stats, är gammal och säkert inte så billig. Helt fel väg att gå om vi menar allvar med SHL. Hellre Bibeau eller likvärdigt. Spelar ingen roll om han var en bra gubbe.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ingen wowkäsla med Källgren . Mer en limpan känsla . Får hoppas någon annan än Alcén är inblandad i val av målvakt. Alcéns trackrecord ang målvakt är allt annat lyckat . Snarare kostade det shl platsen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Gillar också Wagner men har ändå två reservationer.
1) Har han självbilden och prisklassen av att spela i en tredjekedja?
2) Disciplinen. Man förstår att det var frustrerande att förlora och förlora ännu mer med Oskarshamn, men han drog ju på sig ganska många matchstraff och utvisningar i största allmänhet. Vill man verkligen ha en spelare som kan sänka laget när som helst i motgång?

Ett budgetalternativ för bredd med ganska liknande egenskaper skulle kunna vara Fortier i Björklöven.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Perfekt spelare för tredjekedjan för oss, för rätt peng såklart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Vet inte vad han kräver men tycker Wagner var riktigt bra i kvalet mot HV. Tänk farten med honom och Kopacka i samma kedja.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Coreau var en flopp på isen. Då spelar det ingen roll om man är världens bästa lagkamrat. Han var aldrig en pålitlig målvakt i Brynäströjan och just den tryggheten är ett måste i SHL. Det kommer vara mycket svårare att stå mot SHL-motståndare än när Brynäs dominerade mot HA-lag. Han är dessutom en ganska meriterad målvakt som man säkerligen inte kontrakterar hur billigt som helst. Då vore det mycket bättre att signa exempelvis Voutilainen eller Bibeau.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: nu menar jag ju sättet lagen spelar på och inte antal skott på mål.

Lag som Östersund, Tingsryd och Västervik som det ofta blev rätt mycket hönsgård i egen zon. Även om det inte tillkom så mycket skott så är det inga lätta matcher på det sättet att bli matchredo i när man kommer tillbaka från skada.

Mer struktur i vissa matcher mot Björklöven,Djurgården och Södertälje som kan vara enklare. Då har dem ändå bättre spelare, som spelar 100% efter deras game plan. :)

Skillnad på skön snubbe och skön snubbe dock.

Lindbäck verkade ju vara en skön snubbe också.
Men det jag menar med skön snubbe när jag pratar om Coreau är inte att han skrattar och drar skämt. Utan om att han är en proffsig person/spelare. Som värderar och respekterar lagkamrater och andra arbetare runt laget väldigt högt. Sånt är viktigare än vad man tror. Men jag kan ju såklart ha fel. Detta är ju bara min åsikt

Sen började ju faktiskt Clara spela mycket bättre än vad han gjorde dem första 10 matcherna. Så varför skulle inte andra målisar också göra det efter 5-10 matcher in i en ny säsong :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Vad bestod kalabaliken i mot exempelvis Östersund? De hade knappt ett skott på mål utöver de som Coreau släppte in.

Alla tycker att Coreau verkar vara en skön snubbe men det räcker inte för att man ska få kontrakt med Brynäs. Att Coreau helt plötsligt skulle spela mycket bättre mot bättre motståndare känns som önsketänkande från din sida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
: Coreau stod i kassen mot Västervik, Tingsryd, Östersund, AIK i grundserien. Där tycker jag alla lagen utan AIK spelar väldigt rörig hockey.

Sen stod ju Coreau fjärde matchen mot Nybro och första mot Karlskoga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Jag tycker Källgrens arbetsprov är alldeles för litet för att man ska erbjuda en förstaspade i 3 år till 200K+/mån. Låt ät ägg ta han. Alldeles för hög risk att gå med honom som 1:a som nykomling anser jag. Skulle känna mig betydligt tryggare med Heljanko eller Hellberg.

Är det någonstans som Alcén fortfarande har mycket att bevisa så är det på målvaktssidan. Här får det inte bli fel!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: men dem matcherna Coreau stod var väl också mot dem största ”kalabalik hockeylagen” i HA?
Inte lätt att komma in i heller och bli matchredo efter skada.

Tror Coreau hade kunnat vara en utmärkt andra målis i SHL där det är lite mer uppstyrd hockey.

Bra kille utanför isen som verkar tävla och inse att man måste förtjäna platsen i målet. Hade man kunnat lösa en stabil första keeper och skriva 80-100k kontrakt med Coreau så tycker jag man borde satsa på det👏🏻
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: jag har läst den väldigt intresssnt artikel
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Läsvärt om målvakter och Brynäs
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: jo det är sant är väl inte särkilt troligt att Brynäs lägger så mycket pengar på 2 toppmålvakter
Men får Brynäs in nån av dom så blir jag nöjd, annars bibeue ksk kan tänka sig att vara backup till Hellberg eller Källgren
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs forever 1912: Klart Källgren är dyr. 150-200k alla gånger.
Landar vi källgren eller Hellberg blir backupen nån HA klass målvakt med potential, inte en chans att man lägger sånna pengar på Hellberg och Källgren.
Ingen av dom skulle acceptera en roll som tvåa heller. Däremot kan man bli utkonkurrerad men han skulle aldrig signa upp som tvåa bakom Hellberg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Coreau har ju inte haft några vidare år nu på slutet (bortsett från en säsong i slovakiska ligan, men det är ett stort steg ned från SHL). Ser en tydlig negativ trend i statistiken om något.

Nu när Robertsson är förlorad, skulle inte en sån som Austin Wagner i Oskarshamn kunna vara en bra ersättare i tredje? Gillade det jag såg av honom i kvalspelet. Bra på rören, stark och gör poäng då och då. Utmärkt tvåvägsspelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Stökig säsong bakom sig. En riktigt bra målvakt som med en hel försäsong i ryggen skulle kunna göra det bra här. Källgren har en bra säsong i karriären, i ett urstarkt Växjö.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Hellberg som förstemålvakt och Källgren som backup vore ju drömmen tror inte Källgren är jättedyr heller
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Vi är vana….
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Förstår inte grejen med Coreau riktigt. Högst medioker målvakt som inte gav ett jättestabilt intryck i HA. Att vara en skön person med karisma är inte gott nog för att vara backup i SHL i min mening.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ju mer jag tänker på det så vill jag inte ha Källgren hit. Behåller mycket hellre Coreau
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: De som kliver in här bara för att provocera och håna blir bemött därefter. De som vill diskutera sakligt hoppas jag alltid blir bemötta bra. Jag skrev inget hånfullt i er bok men blev kallad troll av dig.

Töntigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Törna:
Det är mest att det känns onödigt att skriva ett inlägg bara för att reta upp folk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Jag hade gjort det, gör det!

Och vadå, det är väl fakta? MoDo - DIF 4-3 | Brynäs - DIF - 4-0

Till och med jag, utan studielån klarar av att räkna ut den slutsatsen rent statistiskt ;)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg:
Jag vågar inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: ”Är Felix Sandström avskriven?”

Det tror jag inte att han är. Men Felix vill nog avvakta ett tag och se om han kan få nytt kontrakt där borta. Han är ändå betydligt mer etablerad än Källgren i NA.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är Felix Sandström avskriven?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Släpp honom till LHC är min varmaste rekommendation
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Son till gamla håve-spelaren Pasi.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Patrik Puistola klar för Örebro enligt Mrmadhawk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
CLUBEN: ”När MadHawk skrev det så visste han inte att Källgren hade varit och besökt LHC också. Vi kan erbjuda 300k om det krävs.”

Erbjuder ni Källgren 300k så varsegod. Då är det hatten av till Alcén som lyckats pressa upp priset för LHC till orimliga nivåer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tycker Hellberg vore ett grymt alternativ. Rutinerad målvakt med bra stats från de flesta året han spelat. 33 år ser jag inte som något problem så länge man kollat upp så han hållit kroppen fräsch.

Tycker man inte ska dra liknelser till Lindbäck eftersom han verkar haft problem utanför isen som påverkat.

Jag kontrar istället med Viktor Fasth och Jonas Gustavsson som är lysande exempel på äldre målvakter som kommit hem till Sverige och varit grymma.
Kommentera

2701000 · »