Brynäs IF

717537 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2706808

Sv: A propósito de nada
Malken: "Varför inte Coreau?"

För att han snittade ett billigt insläppt mål per match när han stod?

Coreau verkar vara en bra karaktär men jag förstår inte riktigt varför man skulle välja honom före typ Voutilainen, om man har det alternativet på bordet. Tror inte Coreau är jättebillig heller, och man kanske inte ska ta för givet att han är beredd att vara uttalad backup en hel säsong bara därför att han accepterade det under en säsongsavslutning när hans dåvarande klubb ville skeppa iväg honom. Men jag har svårt att se Brynäs vinna SHL-matcher med spelet som han visade upp mellan stolparna 23/24. Den nivån som Voutilainen visade upp var inte Coreau i närheten av under sin tid i Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Coreau verkar vara en bra karaktär men jag förstår inte riktigt varför man skulle välja honom före typ Voutilainen, om man har det alternativet på bordet."

Som jag uppfattar det var rollacceptansen stor och stämningen i laget lysande under den gångna säsongen. Raka motsatsen mot säsongen innan. Då lämnade Vehviläinen tidigt, vad jag förstår, mer eller mindre i vredesmod Brynäs. Innan säsongen ville också Timashov, trots kontrakt, ha högre lön. Det är ingen bra säsongsstart och det kändes som att det aldrig fanns någon harmoni i truppen. Kollar man på hur många spelare i det laget lyckats efter att man lämnat Brynäs blir det tydligt att man hade en riktigt bra trupp. Ändå åkte man ur.

Skulle Voutilainen trivas i en roll som tvåa? Skulle han acceptera rollen? Jag är osäker. Kvist får ju mycket skit här inne - men säga vad man vill. Hans rollacceptans är enastående. Han gör ett fantastiskt arbete i sin lilla roll i laget.

...Och här ligger en stor del av sportchefens ansvar - att "få ihop" truppen. HV verkar halvt ha kraschat sin ekonomi på att köpa en enorm mängd spelare de senaste säsongerna och aldrig riktigt fått det att funka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: För mig som inte har 100% koll på hur det fungerar, finns det i dag någon bra anledning till att ingen SHL-klubb plockat upp Voutilainen än?

Med 92%, 93% & 92% över 3 säsonger i HA borde han ju vara åtminstone intressant för någon klubb tycker jag.
Kommentera