Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #924439

Sv: MORA-BIF 071013
Jompe: "Så länge man vinner ska man sitta i båten, inte göra en massa förändringar. Nu undrar ni kanske varför jag blev så tagen av den repliken, Brynäs är ju inte precis i ett winning streak just nu. Misstaget var laguttagningen inför Södertälje borta. Widing och Brendl och flera andra spelare var glödheta, ändå bänkades de. Det var där det hela började."

Frågan är hur pass mkt heta dessa spelare egentligen var?
Ser man till matchbilden mot LHC så var det en mkt jämn match en bit in i andra. Då hade vi haft maxflyt och Sperrle räddade oss flera gånger.
När vi sen gick ifrån så lade dom ju mer eller mindre ner verksamheten och det var väl då som ex Brendl klev in i bilden. Tycker mao att den ev hetta som visade var en smula skenbar sas. Det var nog mer LHC:s blekhet i det läget som fick våra killar att se heta ut.
Tror att Boork mkt väl hade detta i åtanke när han sen tog ut laget mot SSK. Plus en del andra saker som gjorde att han lät "hetsporrarna" vila.

Nu känns det också som att du och många andra bara riktar in sig på SSK-matchen och menar att det var där roten till det onda började.
Tror att förklaringen är lite mer komplex än så. Känns som att det främst är vårt försök att kliva fram och spelar mer offensivt som generellt sett har varit förklaringen. Det gick nog lite för lätt mot Luleå och LHFC och när man sen fick ett bryskt uppvaknande mot SSK så smög sig osäkerheten på i matchen därpå och sen fortsatte denna osäkerhet att ställa till det.

Som tur är så är ju Boork en lyhörd och flexibel tränare och insåg snabbt att en återgång till det gamla var nödvändig. En mer oerfaren tränare hade kanske fortsatt ett tag till i rädsla för att tappa prestige om han ändrar tillbaka alltför snabbt.
Kommentera