Café

48284 inlägg · 1042 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Valet 2022
Klåparna: Klimatförnekare, vaccinationsmotståndare och SD:are känns som ”check” på allt…
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman:
Håller helt med. Hur så många arbetare kan rösta på ett sånt högerparti som SD är övergår mitt förstånd....
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Farligt ämne med politik, lär kunna spåra ur fort men slänger in min åsikt här och gömmer mig fort.

Det Sverige behöver mest just nu är stabilitet. De senaste valomgångarnas "jämnt in i det sista" verkar ha gett varenda parti idén om att de ska överbjuda varandra med valfläsk. Dessutom är det sandlådenivå på debatterna i evigheter, en jävla massa pajkastning utan att det framförs egen sakpolitik.

Min åsikt är att en regering med vänsterblocket är det bästa. Mp har dock spelat ut sin roll och agerar numera lite väl extremt och verkar inte förankrade i normalsvensken.

SD anser jag är ett rent missnöjesparti. Galna nazistkopplingar på en oväntat hög andel medlemmar gör att det gå fetbort i min värld.

KD är populistisk smörja, som om priset på en falukorv styrs av staten? Snarare marknadspriset och att staten ska gå in och reglera marknadspriser är väl knappast högerblockets idéer? Jo tydligen när det uppenbart drabbar även de med hög inkomst...
Att de sen har en tydlig falang som vill kapa aborträttigheter, har förslag som får mig att tänka "kvinnan ska sköta hemmet, inte jobba" ja då undrar jag vilket sekel de lever i.

Övriga är väl någorlunda vettiga, men vettefan om min dotters jämnåriga 3-åringar skulle klarat ett språktest och jag undrar ibland om någon ens tänker längre än en armslängd (gäller förövrigt nästan varje politiker).

Förstår inte riktigt heller varför så många norrifrån tänker rösta höger. De flesta är väl medvetna om M och deras Stockholmsgullande. Att då röst SD, som kommer vara rakt beroende av M m.fl. och tro att som norrlänning få ut särskilt mycket av det är smått skrattretande.

Förövrigt, angående utsatta områden och tankar om hårdare straffskala m.m. själv inser åtminstone jag att om man är fast i en sits där ingen vill anställa en, man har en halvsunkig bostad och en skola som ingen riktigt vill lägga pengar på, jag vem fan blir inte less på livet då? Det är inte som att ens hudfärg, namn eller kultur är direkt relaterad till brott. Jag vet att det finns en stark överrepresentation av utlänningar i brottsstatistiken, men jag vill ändå tro att det har att göra med förutsättningar. Jag menar, Somalia som land har väl en enormt dålig läskunnighet, lycka till att få dem att passa in i "SFI-mallen" och utvecklas in i samhället. Nej där måste vi ändra på integrerandet och antagligen måste var och en ta ett samhällsansvar på den punkten.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:
MP bindel? Nyss var jag Sosse... Bestäm dig
Jag är def inte MP men miljö hör till mitt jobb. Har säkert läst mer fakta än dig i det ämnet.
Men att diskutera med en verklighetsfrånvänd SD är lönlöst så jag ger upp...
Avslutar med en sanning. Miljoner har dött av klimatrelaterade olyckor senaste decennierna och det blir värre. Miljoner dog av covid. Men du tror att det inte finns en klimatkris och att covidvaccin som knappt dödat nån är JÄTTEFARLIGT 🤔 Tur att du tar välgrundade och faktabaserade beslut i ditt liv. 👍
Återigen kom ut ur mammas källare och läs oberoende fakta...
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:
Sosse? Nix
Förstånd? Japp
Har något som de som röstar på SD saknar. Studielån.
Och jag kan se mina förståndiga barn o blivande barnbarn i ögonen när som helst.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Vombat: Tyvärr vet inte folk hur Sveriges politik fungerar, många verkar tro att det är regeringen som har makten, fel. Det är riksdagen som har makten och regeringen verkställer riksdagens beslut.

Under nästan de hela två senaste mandatperioderna har det varit en högerbudget som lagt grunden, tänk på det ni som skriker.

(Du får ursäkta att jag kommenterade dig, det är inte du som skriker.)
Låst ämne

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Icing-Ove:
"Dags att vakna vad gäller 11/9-01 också. Ta en koll på byggnad 7." 

Du har ju hur jävla fel som helst. Det vet ju alla att de konspirationerna är helt ute och cyklar. Nej, på denna bild syns det tydligt vem det var som sabbade tornen. 
Det var Jävulskt planerat in i minsta detalj, säger jag som en ledtråd:

Kommentera

Sv: Storspelarnas ego-tråd :)

SLUTA FÖRSTÖRA MIN SPELTRÅD MED NÅ MENINGSLÖST JÄVLA SNACK OM 0-3 KONTRA 3-0.

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Verkar som att vår bok kastat in handduken redan innan försäsongen. SÅ jävliga var inte matchställen...
Kommentera

Sv: Valet 2022
Klåparna:
Klimatkrisen en bluff???
Återigen SDs anhängare är korkade. Släpp datorn o noccon o kliv up ur mammas källare och läs en tidning eller se på en tv och sluta läsa enbart den sponsrade skräpmedia som du VILL läsa.
Du är som en trasig skiva som bara upprepar det andra sagt o citerar Åkessons mantra om och om igen. Lika faktaresistent som Trumpen i USA. Mon åsikt om att inga SD anhängare har studielån blir mer och mer bekräftat ju mer du skriver.

Och med faktaresistent menas att du inte tar åt dig av vetenskap. Så du förstår...
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Typiskt jävla nazzesnack när man inte tycker likadant. Landsförrädare, så jävla patetiskt, du är en pajas om det är någon.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Kan du argumentera utan att gå till person-angrepp? Kan du inte respektera att alla inte tycker som du?
Låst ämne

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Alla barnen gick på cirkus utom Estelle
hon gick med morfar på bordell.
Kommentera

Sv: Puffes frizon för god musik
Herminator:

Denna låten ligger högt upp på en av de bästa någonsin, vilken jävla låt

www.youtube.com/watch?v=j-ROB8kI_fw
Kommentera


Sv: Valet 2022
Pinaceae: Värre än så faktiskt, vi har haft borgerlig majoritet i riksdagen i 16 år, 4 mandatperioder men allt är sossarnas fel ändå. Nu snackar vi faktaresistens delux.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Gäsp: Aaw jag glömde att ni sanningssägare på högerkanten har patent på ordet naiv. My bad!
I mina ögon föregick 8 katastrofala år av ytterligare 8 katastofala år med nedmontering av välfärden. "Just in time" konceptet funkade ju strålande...Politiker säljer ut offentliga sektorn för att sedan gå direkt in i styrelser i privatiserade verksamheter. Nu är det lika illa på båda sidor.
Jaja, man kan ju alltid rösta blankt...

Och jo det kan definitivt bli sämre med Sverigedemokrater vid makten. Det är väl den enda definitiva sanningen, att hur dåligt det än är så kan det alltid bli sämre.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Du är bra naiv om du tror att din husgud bryr sig om något annat än sko sig själv. Mer makt och pengar är det enda han vill ha.

Med det sagt så är det ju omöjligt att hitta något parti som på riktigt vill föra Sverige framåt den här valrörelsen. Reaktionärt trams. Det är som att se ett gäng 5 åringar debattera med enda skillanden att 5 åringarna fortfarande har empati...
Låst ämne

Sv: Viktigaste valfrågan 2018
Tikkare: Hmmm...
Åkesson är ju politiker.
Och nazist i grunden.
Tänkte inte på det, eller?
Kommentera

Sv: Aprilskämt 2014
ante08:

Här kommer mitt aprilskämt.

" Färjestad "
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

mattias - 74: Ett av problemen med att rättfärdiga att man tar lagen i egna händer är väl att pöbeln har en tendens att dra förhastade slutsatser. I USA har man ju haft exempel då en förmodad våldtäktsman blivit ihjälslagen och senare har det visat sig att han bara var väldigt lik gärningsmannen. Tar man ett sånt exempel så skulle nog många tycka att alla förtjänar en rättegång, om man å andra sidan läser att en bevisad pedofil dinglar från ett träd, då skulle nog dom flesta ta det som en tyst seger för mänskligheten. Folk är mer intresserad av "öga för öga"-rättvisa än juridisk rättvisa, speciellt i dessa dagar då många anser att det daltas med gärningsmän och att man försummar brottsoffer.

Nu har jag inte läst artikeln så jag ska väl egentligen inte uttala mig men var det inte så att pappan tog pedofilen på bar gärning och således bör kunna åberopa något i stil med "tillfällig sinnesförvirring". Dvs. att man, under extremt påfrestande psykiska tillstånd, kan gå fri från en sån här handling då våld sker mot nära och kära?

Kommentera

Sv: Storspelarnas ego-tråd :)
Olle:

Snacka om menlös diskussion.
Kommentera

Sv: Spel och Dobbel
Flytta den här tråden till Caféboken, den är så ointressant så att klockorna stannar.
Låst ämne